10 dingen voor de goaldigger die gaat slapen

Als goaldigger ben je iemand die veel energie moet verdelen om zoveel mogelijk te kunnen doen terwijl de zon om de maan draait, of de aarde om de zon, weet ik veel. In 24 uur. Dat momentje in je bed, terwijl je voeten zich opwarmen en je oogleden langzaam dichtvallen kun je best gebruiken om je dag goed af te sluiten.

Hieronder 10 hele tips. 

  1. Interessante links met waardevolle artikelen naar jezelf mailen. Klinkt super suf, maar ik heb nooit tijd om alle artikelen van de dag te lezen. Marketingmed staat vol met kennis, Frankwatching eveneens. Dan nog niet eens over mijn heldinnen van Amayzine en het laatste HEMA blogje gesproken. Blijf up-to-date.
  2. Lees een boek; Niet persé een roman, chicklit (daar zijn vakanties voor), geen slachtthriller en geen Harry potter trilogie maar een boek met waardevolle info. Binnenkort meer over onze favorieten.
  3. To do lijsten. Geef toe, notitie boekjes worden er alleen maar leuker op. Des te makkelijker om deze vol te krassen met handige to do lijstjes voor de volgende dag, misschien zelfs de hele week. Het hele jaar lijkt me wat overdreven, die komen alleen in poster formaat.
  4. Ademhalen. Gewoon ademhalen doen we allemaal, maar bewust ademhalen, tot rust komen, daar is de kracht nog niet van bekend. Bijna yoga-achtig. Vergeet ik ook altijd.
  5. Samenvatten. Geen boeken of verslagen maken maar je dag bekijken en kijken wat je morgen beter wilt doen. Bij mij gaat dit vaak over eten, zoals met alles. Wat had jij liever niet gegeten vandaag?
  6. Pinteresten. Pinterest is een held in de vorm van een sociaal kanaal. Het heeft alles. Motivatie, plaatjes en dromerige bestemmingen. Niet alleen ‘t beste om richting aan je dromen te geven maar ook om met determination te gaan slapen en vervolgens weer op te staan.
  7. Wees tevreden. Je hoort meer mensen praten over hoe je op moet staan dan over hoe je naar bed moet gaan. Ga slapen met tevredenheid, over wie je bent, waar je staat, wat je kunt en belangrijker nog, over wat je wil. Dan sta je lekkerder op.
  8. Doe elke dag iets waar je bang voor bent. Dat is het motto van veel grote denkers. Of misschien maar een en die maakte er een leuke quote van die ik toevallig zag. Hoedanook. Zie jij een spin op je plafond, roep dan niet papa maar doe ’t zelf. En ren niet de trap op, omdat het achter je donker is maar loop rustig en kalm. Wees niet bang voor monsters onder je bed, die kun je aan. – Dit moet ik mezelf ook nog wijsmaken.
  9. Droom. Zwetend wakker worden omdat je in je droom hebt lopen rennen terwijl je achtervolgt werd door een bloeddorstige kat -ik ben bang voor katten– is voor niemand leuk. Bedenk dus van te voren waar je over gaat dromen, think happy things. San Vito Lo Capo bijvoorbeeld. Of Rome.
  10. Drink water. Het zou net zo vanzelfsprekend moeten zijn als tandenpoetsen en je kont afvegen na een grote boodschap, toch vergeten nog steeds veel mensen, én goaldiggers (wij zijn net een beetje meer mens), het belang van water.

check

 

Deel het met jouw wereld: Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Print this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *