10 manieren om minder te haasten

In mijn vorige blog over haasten had ik het over de voor- en nadelen van haasten. Over hoe je niet zomaar te laat komt, maar wel altijd ongeduldig bent. Nu heb ik het over de manieren om er vanaf te komen of het te verminderen, want de conclusie was toch wel dat er meer nadelen zijn. Deze 10 hele simpele manieren om minder te haasten gaan je vast en zeker helpen! Het klinkt trouwens veel gemakkelijker dan het is. Op die hangmat na, is de rest even oefenen hoor! Succes dus.

2016-12-03-14-52-42-2

10 x minder haasten:

 1. Verveel je af en toe. Dat is namelijk een soort reset functie van je hersenen, heb ik laatst gelezen. Het enige échte rustmoment.
 2. Neem je werk niet mee naar huis. Daar gaat je productiviteit niet mee omhoog.
 3. Zet je telefoon (vaker) uit of laat ‘m een keer thuis. Dan heb je ook minder last van je FOMO. (Fear of missing out, voor degene die het niet snapt)
 4. Zet je lievelingsdingen niet opzij in tijden van drukte. In mijn geval betekent dit vaak: vroeg sporten zodat ik dat al heb gehad.
 5. Plan een momentje niks in. Overdag. Midden in je werkdag of op school. Al zijn het maar 10 minuutjes. Naam pauze van je scherm(en).
 6. Rij rustig, haal adem en wees een normaal mens. Neem de tijd voor je shit. Wees je bewust van wat je doet. Deze tip is trouwens van mijn moeder, die zegt altijd dat ik rustig aan moet doen.
 7. Stop met afraffelen. Schrijf niet als een kleuter, tel tot 10 en haal adem. Nogmaals, neem de tijd voor je shit.
 8. Doe één ding tegelijk. Want het is bewezen dat niemand kan multitasken. Ook wij (super)ladies niet.
 9. Hou het bij één koffie per dag. Wat dat spul met je hartslag (en dus haastgedrag) doet is niet normaal. Of ben ik de enige die er spontaan hartritmestoornissen en opvliegers van krijgt?
 10. Neem een hangmat van Luilak en hang ‘m in je woonkamer. Of ergens waar je er niet omheen kunt. Waan je in de tropen en schommel je in slaap.

Laat je luieren

Ik moet Mark nog overtuigen over de plek van onze nieuwe hangmat (ik heb deze!!) in onze loft, maar dat komt wel goed zodra hij er zelf in heeft ‘gehangen’. Vroeger had ik een hangmat in de achtertuin en daar heb ik heel wat dutjes in gedaan. Door roestproblemen heeft mijn moeder er helemaal zelf voor besloten om hem weg te doen. Heb ik haar eigenlijk nooit vergeven.  Was namelijk een van de weinige manieren om me stil te krijgen. Gelukkig heb ik met deze gekleurde in-huis variant een nieuwe hangplek!

WIN WIN WIN JE EIGEN HANGMAT

Het mooie aan dit (veel te lange) verhaal? JIJ kan hem winnen! Luilak is als ‘webshop voor luieren’ het namelijk he-le-maal met mij eens: haasten is hartstikke dom en onnodig! Vandaar dat deze winactie tot stand is gekomen. De beste reactie op Instagram of Facebook of hieronder wint een compleet anti haast setje voor thuis:

haasten  sam_6025

De voorwaarden klinken als volgt:

 1. Volg @LuilakNL op Instagram.
 2. Plaats een hele leuke reactie onder dit bericht of op Instagram met WAAROM jij of iemand die je heel lief vindt moet winnen!
 3. Ben je heel verlegen? Dan mag mailen ook: inger4hout@gmail.com.

Haasten

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *