#12 Hee zus: Onderweg naar…

Hee zus,

Change of plans heb ik gehoord. Leuk! ik hoorde iets over 5 verschillende locaties en één zomer, over nog langer wegblijven. Vertel op…

Si. Ik heb nagedacht en na een paar sollicitaties die niks zijn geworden, had ik geen zin om de hele zomer thuis te zitten en niks te doen. Geld groeit helaas niet aan bomen en daarom heb ik besloten dat ik nog twee maanden blijf. Dit betekent trouwens niet dat ik twee maanden in Rome blijf… De planning klinkt als volgt: Brussel, de Franse kust, Barcelona en Sardinië. ik word betaald om hier naartoe te gaan,  dus ik denk dat ik een goede deal heb gemaakt, toch?

Soms ben ik jaloers op je avontuur zus. En dan op de niet gemene manier, maar gewoon op-de-achtergrond-aanwezig-soort-van-jaloers. Jaloers op wat je ziet, wat je durft en op wat je meemaakt. Op waar je woont, want vlijmen is het gewoon-niet-helemaal… Die roze vespa leek me trouwens ook best leuk.

Die roze Vespa was een foutje!   Alle andere kleuren waren al weg helaas. Maar goed, we hadden een Vespa en dat telt. Maar een geluk bij een ongeluk: hij reed perfect. Ik heb ook even op een mooiere Vespa gereden met leuke Italiaanse kleuren en die reed iets minder fijn.  En ja zus,  Vlijmen blijft Vlijmen.. 

FullSizeRender (5)

Jongen, kalven en werpen 
Ja Vlijmen blijft inderdaad Vlijmen.. Dat dit dorp niet helemaal bij me past, besefte ik woensdag weer, toen ik in Amsterdam liep en de goede kriebels kreeg. Hoe wij ons voelen op vakantie, toen in sicilië. Of hoe jij je voelt, door nieuwe schoenen. Ik krijg altijd energie van zo’n stad, die stad. Maar ondanks een woonplaats waar leeftijdsgenoten werven, jongen of kalven waar ik bij sta, er meer friettenten zijn dan leuke mensen en waar weinig te beleven valt,  heb ik momenteel toch een chronische glimlach ‘caused by life’.  

En toen ik deze quote vond, wist ik waar die lachrimpels, naast de (droom)baan en dagelijkse shot fietsendorfine, vandaan komen.

Ik snap opeens waarom ik niet ongelukkig ben, maar juist best-wel-super-gelukkig, waar ABOUTTOBE vandaan komt en eigenlijk waardoor ik, en jij, zo genieten van die dingen die we doen.

Een nieuwe blik. 
Ik ga ergens heen. En het is geen verhuizing, emigratie of verre reis zoals jij, die wel allemaal op mijn lijst staan trouwens. Ik ga naar Ingèr 2.0. Een variant met meer opties, de sporteditie. Luxer, leuker, mooier, blijer. Iemand met mogelijkheden, dromen en met nog meer motiverende speeches als deze.

En zus, jij ziet de mooie dingen, kiest geen eieren-, maar vakanties voor je geld en laat ons doen kwijlen met mooie kiekjes. Dus ook de grote vraag aan jou: Waar ga jij nou écht naar toe?

Ja waar ga ik naar toe? Geen idee. Maar de quote sluit er inderdaad heel goed bij aan. Ik denk niet meer aan anderen, wat wel of niet goed is voor mijn cv. Maar wat goed voelt en waar IK gelukkig en blij van word. Dus wat dat betreft zus, zitten we weer lekker op een lijn.

Laat ons maar lekker dromen he?

Doe de groeten aan Napels, en onthoud even wat je allemaal hebt gezien. Ben namelijk best wel weer benieuwd kleine asvonturier..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *