3 DINGEN DIE IK VAN DE #FITGIRL LEERDE

fitgirl

Ik lees opeens overal ‘Fuck de Fitgirl’ en zie dat het nogal veel stof doet opwaaien. De fitgirls die fuck it zeggen zijn met elkaar in discussie en worden op de voet gevolgd door misschien wel meer dan 100.000 andere fitgirls. Ik ben er ook zo één. Ofja…

Wat nou fuck de fit girl.

De fitgirls van nu zijn de Disney prinsessen van vroeger. Oké dat vind ik zelf ook iets te overdreven, maar ze bedoelen het goed en sommigen hebben ook daadwerkelijk een enorme invloed. Ik zie het zo: zij die anderen helpen om enthousiast te zijn over gezondere keuzes, meer beweging en betere voeding verdienen wat mij betreft een pluim. Of een sticker op het voorhoofd.

Hetzelfde wordt nu bereikt, nu ze zeggen ‘fuck de fitgirl’. Het verandert onze blik en laat ons focussen op de op hol geslagen fitgirls. Alle veel gelukkigere girls, worden gewoon vergeten.

fitgirl

Als enthousiasteling leerde ik 3 dingen van de fitgirl, die ik graag met je wil delen:

  1. Bepaal ik helemaal zelf

Het probleem zit het niet in de #fitgirls maar in de manier waarop we het nu bekijken. Ja, er is meer in het leven dan sport en voeding. Ja, je bepaalt zelf wat je deelt op social media. Ja, er is een bepaalde vorm van vrijheid van meningsuiting. Ja, sommige fitgirls hebben last van zelf-verplichtingen en serieuze belemmeringen. Ja, de fitgirl is er in 36 soorten, vormen, maten en kleuren. Maar als er iets is wat de fitgirl mij leerde, is het wel dat de (fit)girl helemaal ZELF bepaalt wat zij wel en niet doet, wie zij wel of niet is en welke fouten ze wel of niet maakt.

  1. (Full of sh)it girl

In de tijd van 90210 en Gossip Girl waren het de It girls die een vergelijkbare rol hadden. In de meiden glossy’s te bezichtigen. Vaak fashionistas, altijd goed gekleed en op hakjes. Toen dacht ik ook wel eens dat ik niet helemaal normaal was omdat ik geen centimeter op hakken kon/kan lopen. Maakt de it girls niet gemeen, maar gewoon anders dan ik. Maar dat leerde ik pas toen de fitgirl in mij naar boven kwam. Door gezonder gedrag, werd mijn brein ook een stuk gezonder en zo leerde ik dat lief zijn voor jezelf en écht jezelf zijn super belangrijk is. Nu denk ik, tof die hakken,  maar in combinatie met een wijntje is het he-le-maal niet te doen. En ik denk: tof die it girls, maar ik doe liever mijn ding. Op sneakers en zonder wijn. Als een wel of niet fitgirl.

  1. Ik ben geen fitgirl – of toch wel?

Misschien is het een fase. Dat we opeens meer waarde hechten aan gezondheid, fit zijn en dat lijf (van Beyoncé). Misschien is het een ontwikkeling, dat gezondheid steeds belangrijker wordt en dat we inzien dat ons lichaam de basis is van alles wat we doen en zijn. De term fitgirl staat nu misschien in kwaad daglicht, maar dat mag wat mij betreft even worden herzien. Ik bekijk het liever van de goede kant. Zoals met alles.

Ingèr's shoot

Ik weet de oplossing

Voor sommige is het entertainment, anderen kiezen voor hun ultieme uitdaging, weer anderen modderen wat aan en delen alles heel eerlijk. De een snoept, de ander voelt zich daar niet prettig bij. Ik ben blij dat we in zien dat er meer is dan fitness en een blokjesbuik, maar ik ben ook minstens zo blij dat we weten wat voor invloed gezondheid op ons leven heeft.

Mijn belangrijkste les

Ik heb mezelf nooit echt een fitgirl genoemd, maar ben van mening dat inspireren en enthousiasmeren uit een goed hart komt. Mijn belangrijkste les is dat een relativeringsvermogen hebben belangrijk is, dat gezond zijn belangrijk is en dat genieten belangrijk is.

Jij bent belangrijk.

 The end.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *