3 manieren om van eiwitrijk ijs Koupe te genieten

koupe ijs

Het is even geleden dat ik een product review heb geschreven, maar voor ijs maak ik graag een plekje vrij. Letterlijk. Een paar weken geleden was ik namelijk door Koupe uitgenodigd om in Amsterdam te lunchen en kreeg ik een toetje met hun te lekkere ijs. Stiekem had ik het nieuwe proteïne ijs allang uitgeprobeerd en was ik dus eigenlijk een undercover superfan die heel blij werd van deze uitnodiging. Dat enthousiasme deel ik graag met je.

Koupe de held

Koupe won prijzen. O.a. ‘best ice cream’ prijs. Waarom? Omdat het ijs is met voedingswaarden die beter zijn dan de buurmannen in de vriezer. Dan hebben we het bijvoorbeeld over meer vezels, maar dit ijs heeft ook 40% minder calorieën, 70% minder suiker en 3 keer zoveel eiwitten als de rest. Dat allemaal zonder af te doen aan de kwaliteit of de smaak. Als je een klein beetje hebt opgelet hier, weet je dat ik daar heel blij van word.

Je kunt kiezen uit vier eiwitrijke smaken. Aardbei, chocola, vanille en banaan. Ik wilde ze allemaal, maar aangezien onze vriezer net zo groot is als een brievenbus, moest ik voor het bewaren ervan naar mijn ouders vertrekken. Uiteindelijk kocht ik drie bakken en was banaan de enige die ik achterliet.

Vergeleken met populaire ijssmaken, is Koupe de beste:

koupe ijs

 

Reden 1  – dit deed ik met aardbei

Ijs is het lekkerst op een hete dag en in een hoorntje met spikkels. Eigenlijk is ijs altijd lekker, ook met -10, maar dat vinden mensen raar, dus dat hou ik meestal voor me. Normaal gesproken fietsen Mark en ik er tijdens date night voor naar de stad, maar dit keer maakte ik ze zelf. Je smelt chocola en je koopt spikkels en hoorntjes. Gebruikt een flinke schep voor een ‘bolletje’ aardbei ijs. En dan: dippen, drogen, vullen en likken.

Oké, de spikkels waren na de eerste poging (links) op, maar rechts is een hoorntje met crunchy witte chocolade en dat in combinatie met aardbei = hemels!

 koupe ijs koupe ijs

Reden 2: (niet) alleen vanille

Om wat extra Instagram effect te krijgen, wilde ik uitpakken en het allemaal extra mooi maken. Ik pakte een raar glas uit de verzamelkast van mijn ouders en kocht een reep chocolade. Die reep werd slachtoffer van een snaccident. Oeps. Maar plannen zijn er om gewijzigd te worden, toch? Ik besloot mijn eigen stracciatella idee te vergeten en het ijs gewoon uit de bak te eten terwijl ik naar Netflix keek. Welverdiend, na een dag hard werken.

koupe ijs

Reden 3: nooit genoeg chocola

Dan mijn all time favourite: ijs met koekjes. Chocolate chip cookies door je chocolade en vanille ijs. Die combi is nog beter dan water na een hele warme workout. Hier mag je me voor wakker maken, letterlijk. Maak me wakker als je ijs en koekjes hebt. En wees eerlijk, dit wil je zelf ook:

2017-07-26 13.48.01-2 koupe ijs

Wat mij betreft mag er een abonnement op Koupe ijs genomen worden, want dit ijs is echt life. Het is zo onwijs lekker en zoveel makkelijker in je (dagelijkse) voedingspatroon te passen dan een van zijn concurrenten. En en en, het ijs is nu te koop bij Jumbo, maar vanaf 1 augustus ook bij Albert Heijn XL. En laat die nou toevallig bij mij om de hoek zitten! Voor meer informatie over de smaken, de macro’s of winkels verwijs ik je graag door naar de helden van Koupe. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *