#4 Hee Zus; chickflicks

Hee Zussie,

Heb je al gezien waarin ik je heb getagd op Facebook? De nieuwe trailer van Pitch Perfect. Ik weet dat je die leuk vindt, net als ik. Eigenlijk een beetje tegenstrijdig. Want we zijn van de nieuwe generatie Feministen en toch houden we van die zoetsappige chickflicks. Waarin de vrouwen/meiden nog een beetje gezien worden als huismoeder. Maar toch, zo nu en dan heb ik een grappige, waarbij ik niet hoef na te denken film/serie nodig. Is een mooie afwisseling met het boek van Lena Dunham en jij met Girlboss. Toch?

Heb je trouwens nog leuke series die ik moet kijken? Als ik aan het babysitten ben kijk ik graag een film of een serie. Ik heb al een tijdje geen film gezien. Dus heb je nog een aanrader?

Ik mis onze zondagen. Jij, mama en ik op de bank met een leuke film. Jij in je onesie, ik in mijn Ariel prinsessenpyjama en een kannetje thee erbij. Maar zo erg zijn mijn zondagen hier ook niet hoor. Want op een zonnige zondag rond lopen in Rome en bij de lunch een vino drinken is ook niet echt een straf.

SONY DSC

Ik heb me geen moment zorgen om je gemaakt, vooral niet of je je zou gaan vervelen, maar dat je onze zondagen mist snap ik, ik mis die ook. 

Ik hóu van chickflicks. Ik ben er ook heilig van overtuigd dat chickflicks bestaan om ons dingen te leren. Al is het maar om ons cv zo leuk mogelijk te maken, zoals in Legally Blonde. Zo weten we dankzij Mean girls dat het belangrijk is om aardig te zijn, anders eindig je tien kilo zwaarder, met een gebroken nek. Je tas vergeten en je mobiele telefoon aan je enkel plakken is ook niet handig, kijk maar naar Hillary Duff toen ze hem verloor in a Cinderella story. 

Mijn huidige favoriet is een hele leuke en trouwens hartstikke feministische, serie met een wijze levenslessen. Hij heet ‘Drop dead diva’ en komt elke avond, helaas na bedtijd, op tv. Over een jonge meid die dood gaat en terugkeert in het lijf van een dikke jurist. Ze botst tegen al haar oppervlakkigheden van vroeger maar wint op zo’n hele stoere manier rechtszaken. 

En zoals je weet hou ik van eind betogen.

Leren van andermans fouten én tegelijkertijd inspiratie halen uit indrukwekkende pleidooien, daar doen we ’t voor toch?

Tot snel zus. 

 

 

Deel het met jouw wereld: Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Print this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *