5 alternatieven voor snoep

snoep

Als je ook maar een beetje hebt opgelet, weet je dat er geen enkel product an sich ons dik maakt. Er bestaan optimale en minder optimale producten. Dat beruchte laagje vet creëren we door consistent meer te eten dan ons lijf verbrandt/nodig heeft en op de één of andere manier gaat snoep er bij sommigen (kuch: moi) vrij gemakkelijk in.

Ik hoef je dan ook helemaal niet te vertellen dat die minder optimale producten wel érg lekker kunnen zijn…

En af en toe snoepen kan helemaal geen kwaad, integendeel. Maar ik heb soms nogal last van hardnekkige cravings en weet, dat als ik er dán aan toegeef, dat kan omslaan in een oeps-iets-teveel-gegeten-bui.  Dat zorgt dan weer voor spijt en teleurstelling en dát heeft dan weer effect op mijn glimlach/fronsrimpel verhouding. Niet. Cool.

snoep

Dus speciaal voor alle snoepkonten, chocoholics en zoetekauwen, mijn lijstje met alternatieven:

  1. Stipt op nummer één staat de ‘ik heb zin in chocolade bui’. Heb ik écht zin in chocola, maar weet ik dat het niet bij één reepje ga laten? Dan zijn de nākd repen m’n absolute go to’s. De nākd Cocao Delight in dit geval. Ik heb standaard een doosje in de kast liggen, voor noodgevallen. Dan ben ik niet alleen helemaal verzadigd, mijn chocolade cravings verdwijnt ook. Oprecht de lekkerste chocolade vervanger out there. Pecan Pie & Cashew Cookie delen de tweede plek trouwens. #nakdfan
  2. Vroeger kon ik bakken met Cruesli Chocolade wegwerken en hoewel de hoeveelheid suiker is verminderd, is dit nog steeds niet de meest optimale keuze. Wees slim en bak in plaats daarvan zelf granola. Vezelrijk door de havermoutvlokken, gezoet met honing en lekker vers! Bonus: je huis ruikt heerlijk.
  3. Ik kan echt zin hebben in krakende koekjes. Biscuitjes met kokos bijvoorbeeld of chocolate chip cookies. Klinkt misschien héél gek, maar koekiemonster is er niks bij. Tijdens onze CrossFit workout bij Yola, at ik voor het eerst de Smart Protein Cookies van Body & Fit. Héérlijk en helemaal wat ik zocht. Toen kwam ik erachter dat protein cookies eigenlijk overal te krijgen zijn en best wel goed te nassen ook. Koekjes, yes please!
  4. De Redband/Haribo bui is voor mij zeldzaam, maar sommigen onder ons zijn nou eenmaal meer fan van deze soort snoepjes. Colaflesjes, dropduo’s of roze Cadillacs. Je eet er zo een zak van weg. Britt in ieder geval. Nu mocht ik iets nieuws proberen en geloof me: dit ga je lekker vinden! NAKD, heeft nu namelijk naar cola smakende rozijntjes in een zakje. Cola flesjes zijn zó 2015! Toch meer zin in roze cadillics? Dan zal een handje gedroogde cranberries vast werken. Pak die in combinatie met noten en gij zult verzadigd zijn na één handje.
  5. Gebakjes, taartjes, cake! Aan gezonde gebak inspiratie heb je op het internet meer dan genoeg. Ik bak regelmatig Frauke’s favoriete brownies (om te kwijlen), probeerde eens om kwarkbollen te maken en de vezelrijke kwarktaart staat nog steeds op mijn lijstje. Of ik ga naar een of andere health-hotspot voor wat bananenbrood en maak mezelf wijs dat ik goed bezig ben.

Ik zal nooit zeggen dat ik geloof in een leven zonder chocolade, maar portiecontrole, met mate en niet altijd zijn magische woorden als we het hebben over snoepen en willen afvallen.  En dat is wat we willen, toch?

snoep

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *