5 redenen waarom Britt en Ingèr NIET op elkaar lijken

Sinds ik mijn haar heb afgeknipt en wat overtollig vet ben kwijt geraakt zeggen steeds meer mensen dat we op elkaar lijken. Dit terwijl wij juist overtuigd zijn van onze totaal verschillende levensstijl, karakters en ooggrootte. Hieronder alles om het voorgoed duidelijk te maken.

FullSizeRender

  1. Britt heeft kleine groene ogen, die ’s ochtends zo klein zijn dat er wel eens gevraagd is of ze Chinese roots heeft. Ik maak geen grapje, dat is écht gebeurd. Ingèr’s ogen zijn daarentegen zó groot , en blauw trouwens, dat ze vaak wordt vergeleken met Bambi en menig buschauffeur heeft weten te overtuigen om de route te veranderen zodat ze minder ver hoeft te lopen. Wederom niets van gelogen, slechts een tikkeltje overdreven.
  2. Britt is een mysterie. Vertelt weinig en laat iedereen denken dat ze diepe gronden heeft. Overleeft gemakkelijk alleen. Ingèr draagt haar hart op haar tong en heeft een chronische fronsrimpel van haar boekdelen-sprekende gezicht. Laat weinig aan de verbeelding over klinkt verkeerd...
    brittenik
  1. Ingèr heeft een liefde voor chocola zo diep, dat ze geen 48 uur zonder overleefd zonder chagrijnig te worden, wordt misselijk van drop en Haribo terwijl Britt ervan uitgaat dat je met een koffer vol Haribo op bezoek komt in Rome. En komkommers want die hebben ze daar niet.
  2. Britt staat bekend als lefgozer. Leeft het leven van een nomaad, had vroeger last als haar kamer niet vaak genoeg veranderde en blijft nooit lang op een plek. Zag trouwens bijna alle staten van Italië. Ingèr werd zenuwachtig van verhuizen naar Amsterdam, heeft altijd (een klein beetje) stress met reizen en heeft het verandervermogen van een bejaarde, seniele opa.
  1. Ingèr heeft moeite met stilzitten. Eigen alles met het woord stil ervoor is lastig. Zitten. Staan. Luisteren. Eten. En kalm en rustig, zijn ook geen veel voorkomende emoties bij de jongste van de twee. Dat terwijl Onze Lieve Heer, oeps-nee-sorry-grapje, Britt, juist úren stil kan zijn, stil zitten of liggen. Vermaakt zich prima in d’r eentje en is liever lui dan moe.  Nothing but the truth.

Als je goed hebt opgelet weet je nu dat Britt en Ingèr twee totááááál verschillende personen zijn. We zijn een superduo, dat wel, met ieder eigen specialiteiten. Maar naast onze haarlengte, dezelfde achternaam en liefde voor Italië hebben we nog één hele belangrijke gelijkenis. Een instinct, of de opvoeding van moderne-feminist moederlief, eentje die ons de luxe geeft om te durven kiezen. Kiezen om te doen wat we het liefste doen.

Nee zeggen tegen stomme banen en werken voor- en wachten op ’t állerbeste. Of kei hard JA zeggen tegen  wonen in Rome.

2013-12-10 10.30.55

Deel het met jouw wereld: Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Print this page

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *