Mijn beste ik: nog 75 dagen

Ambition

Er is geen weg meer terug. Ik heb het hardop gezegd en gedeeld met de wereld. ‘De reacties zijn overweldigend’, áltijd al een keer willen zeggen. Mijn zoektocht naar de beste ik wordt er een om over naar huis te schrijven. Het moet en zal me lukken. Ik verzamel plaatjes van bloedmooie fitnessmodellen die geposeerd staan in een of ander bos en oefen mijn duckface. Grapje. Dat begint pas in maart, I promiss.

Mijn plan voor mijn beste ik

Het wordt een kwestie van kiezen, mezelf heel snel oprapen, mirrors checken en af en toe een beetje wegen. Veel water en thee drinken. Kauwgom knauwen en een heleboel vergelijkingsmateriaal verzamelen oftewel ordinaire progress selfies maken.

Ik ga voor de ultieme after foto, om mijn huidige after in het niet te laten verklaren. Ik ga voor de beste ‘ik’, die Ingèr Vierhout heet.

Het schijnt trouwens dat als je je tong tegen je gehemelte houd, je (nog) mooier lacht. Die steek ik mijn broekzak hoor. 

Beste Ik

Vanaf donderdag

Mijn eerste week zit er op. Ik schrijf dit op donderdag, omdat dit zo ongeveer mijn struikelpunt is. Op donderdag ben ik standaard moe, heb ik trek in lekkers en neem ik bijna altijd een rustdag wat verandert in een avond vol eten, puur uit verveling. Hier begint het geëtter normaal gesproken.

Nu niet.

Ik zit hier aan tafel op mijn laptop te tikken, scrollend door de reacties op Instagram en met een grote fles naast me: vol water en zelfvertrouwen, maar met dezelfde feestelijkheid als champagne. Ik weet niet precies waar de intrinsieke motivatie vandaan komt, maar it’s working en ik hoop dat het ook iets met jou doet.

Hetzelfde geldt voor zaterdag en zondag. En hetzelfde geldt voor de komende 10 weken.

71 days and counting…

ps. Alle tips voor deze voorbereiding, het beste duckface of de mooiste poses zijn welkom!

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *