About to be in Amsterdam deel 2

Amsterdam is best mooi, maar ik heb er altijd problemen. Ik verdwaal er, eet altijd net niet lekker genoeg, kom hele rare mensen tegen en/of er gebeuren nog vreemde dingen.

Gisteren was het weer zover. Ingèr en ik gingen een dagje shoppen in Amsterdam. Na een niet zo’n geslaagde shopochtend was het tijd om te lunchen, ein-de-lijk. Ik had eettentjes opgeslagen van andere blogs in google Maps, maar daar waren we natuurlijk niet in de buurt. Beetje rondgelopen, een leuk klein bakkertje ingelopen en weer naar buiten omdat het volgens de bediener ‘wel eens heeeeel erg lang kon gaan duren’. Super klantvriendelijk natuurlijk. En dág(ghh) hoor. 


IMG_0724

Een stukje verder weer een leuk tentje gespot. Terwijl we op de kaart kijken bij een tafeltje gaan twee mannen aan hetzelfde tafeltje zitten. Niet heel aardig toch? De vraag: ‘Oh, jullie gaan hier niet zitten, toch?’ maakte het misschien nog erger.  Onze respons? Een totaal niet brutale ‘Blijkbaar niet me-neer’. Aangezien zij er toch al zaten.  Met bijna een asbak in ons gezicht verder, liepen wij door, want de beste man -ik denk een loslopende autistische narcist- bleef schreeuwen en schelden.

Iets met de jeugd van tegenwoordig? 

Ongeveer hetzelfde overkwam Ingèr eerder bij de Albert Cuypmarkt toen ze door een kromlopende zwerver oma aggresief, letterlijk omver werd geduwd, zodat ze er door kon. +1 blauwe plek.

Nee bedankt, Amsterdam. Niet de gezellige sfeer die ik zoek. Ergens een niet foto waardige kipburger gegeten in een klein tentje, waar we vervolgens een biertje hebben betaald die we natuurlijk niet gedronken hebben.  Doei Amsterdam, lekker met de trein terug naar het veel-vriendelijkere zuiden. Of is dat te grof gezegd?

Dat de NS ons ook op de zenuwen heeft gewerkt met hun te korte treinen (lees pókke-volle treinen), waardoor we staand/half zittend van Den Bosch naar Amsterdam Centraal reisden laten we even achterwege. Over ongeveer dezelfde terugreis spreken we ook niet.

Avonturen van jewelste, maar tóch een leuke dag. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *