Actieplan voor de zomer

Met nog negen dagen en een paar uur tot mijn vertrek naar Tenerife te gaan, is mijn Gymnius gameface nog sterker en mijn motivatie nog groter. Zoals jullie ondertussen weten geloof ik niet in snelle oplossingen en quick fixes. Maar wat ik wél doe, in mijn laatste week voor de vakantie lees je nu hier:

Je goed voelen in bikini. Stralen in dat jurkje. En zonder blikken of blozen op de foto.

Dat wil ik.

Ik zal niet zeggen dat ik 100% bikini klaar ben. Ik kan altijd beter, wil altijd meer. De fittie in mij is, zoals ze vaak zeggen, proud, maar zal never helemaal satisfied zijn, maar ik heb besloten te genieten van m’n harde werk. Besloten dat ik trots ben. Want waar was ik de afgelopen jaren op dit moment?  Not where I am now.

IMG_1568

Mijn actie plan voor de komende week is eigenlijk heel simpel:

  1. Genoeg, goed voedsel. Dat betekent groente, groente, groente en een hele hoop eiwitten. Dus geen stikdieet of verboden middelen. Gewoon (lekker) eten als een (schattig) konijn en veel knauwen.
  2. Snackattacks verslaan. Nee knikken en vooral die vervelende avondaanvallen negeren.
  3. Genieten van het sporten. Dan ga je harder, ben je sterker en wil je meer.
  4. Zweten, zweten, zweten. Niet om vocht te verliezen of omdat ik denk dat ik dan snel afval, maar omdat het me een goed gevoel geeft. Het idee heb, dat ik er alles aan doe.
  5. Maak foto’s vanuit de goede hoek, draag je lievelingskleding, en glimlach veel.
Glimlachen doe je zo.

Glimlachen doe je zo.

In slechts 9 dagen kun je fysiek niet heel veel stappen maken en dat moet je ook niet willen. Je hebt je best gedaan, je doet je best. Het is tijd om te genieten van het harde werk en gewoon lekker door te gaan. Wees niet te streng voor jezelf, maar doe waar jij je goed bij voelt. Als dat een weekje extra opletten is, zonder alcohol en chocola raad ik je dat van harte aan. Als dat een weekje extra hard sporten is, wat vaker met de fiets en de trap gaan, is dat ook een super goed idee. Voor mij part koop je een figuurcorrigerend badpak met lange mouwen.

Zeuren, balen of ontevreden gemauw, dat gaat je in ieder geval nergens bij helpen.

Dus, doe in die laatste dagen genoeg om je goed te voelen. Herinner jezelf opnieuw aan hoe ver je al bent gekomen. Kijk naar oude foto’s. Pak de fiets. De trap. Doe éxtra je best om je goed te voelen. Wees lief voor jezelf.

En geniet van die welverdiende vakantie.

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *