Voor altijd (af en toe) onzeker

Ingèr's shoot

Ik heb een onderkin als ik lach. Een frons als ik me concentreer en flubberende armen als ik zwaai. Ik twijfel wel eens of Mark me mooi genoeg vindt, nog vaker of ík mezelf mooi genoeg vind. Ik ben soms onzeker, dan veel te druk en héél af en toe hartstikke hangry. Ik ben 24 en moet heel veel.

Maar als er iets is wat ik de laatste tijd heb geleerd is het wel dit:

Zolang ik doe wat ik wil doen. Kies voor mezelf en mijn doelen. Mijn best doe. Besluit te doen wat ik kan en álles te geven. Doet die onderkin er maar weinig toe.

Bikini Confidence is handig. Nodig ook. Onzeker zijn is stom. maar écht zelfvertrouwen krijg je door je ding te doen. Door je best te doen. Door álles te geven. Door voor jezelf en jouw plannen te kiezen. Door de juiste mensen. Door de juiste mindset. Door de kansen en mogelijkheden op je bordje.

De energie voor een lekker en positief leven en stormvast zelfvertrouwen staat los van hoe je jezelf soms denkt te voelen. En vooral van hoe je er uit wilt zien. Tenminste als je het toe laat.

Maar dat maken we onszelf niet altijd wijs. We maken het onszelf moeilijk.img_9656

Kunnen we onzekerheid helemaal voorkomen?

Ik denk het niet. Ik denk dat je altijd, af en toe, onzeker zult blijven. Maar is onzeker per definitie slecht? Of geeft het ons een momentje om te reflecteren? Om te relativeren? Om te bekijken hoe we het nóg beter/anders kunnen doen?

Ik denk het wel.

Voor altijd af en toe onzeker klinkt als iets heel negatiefs, maar het is maar hoe je het bekijkt. Die momenten van twijfel hebben we allemaal, af en toe. En het wordt weggezet als een negatieve eigenschap, vervelende karaktertrek of onderdeel van een niet zelfverzekerd leven. Maar af en toe twijfelen of onzeker zijn is niet per definitie slecht.

 

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *