Ik heb iets ontdekt en het heeft te maken met Bitcoins

Bitcoins

Toen ik de succesverhalen van Bitcoins hoorde, wilde ik er meer over weten. Vooral door Mark, want die was laaiend enthousiast en is er al een tijdje mee bezig. Ik probeerde er alles over te weten te komen, maar ik snapte er niet veel van. Dus wat ik deed was dit: ik gaf Mark mijn geld en liet hem ’t doen. Nu vind ik dat niet echt #yougogirldingen en precies op dat moment belde Bitfindr mij.

Over de Bitcoins

Eigenlijk zeg ik het in de titel al verkeerd. Bitcoins is wellicht de meest bekende coin en de naam die ik leerde kennen, maar het is geen verzamelnaam. Even voor de duidelijkheid: dit moest ik dus, ondanks mijn interesse, ook leren hoor. Bitcoin is één van de digitale coins en (volgens mij) de meest succesvolle. Eigenlijk heet het ‘crypto currency’ en dat klinkt stoer, want dat is het ook. Er zijn zelfs al duizenden cryptomiljonairs en die lachen de coins uit hun broek. Geloof me.

Ik deed maar wat

Bitfindr is opgericht voor mensen zoals ik. Mensen die wel willen, maar niet weten hoe. Die afgeschrikt zijn van de moeilijke websites en hoeveelheid nieuwe termen. Het fijne is, Bitfindr heeft me zelfs geholpen met het aanmaken van een wallet. Een digitaal ding wat je nodig hebt om te kunnen starten. Zelfs dat lukte de vorige keer al niet. Over klantenservice en gebruiksvriendelijkheid gesproken dus.

Over Bitfindr

Ze willen mensen in Nederland helpen met inkopen en verkopen cryptocurrency en ze willen het net zo makkelijk maken als online shoppen en internetbankieren. Want, aan de ene kant lijkt het heel ingewikkeld, maar aan de andere kant kan iedereen het. Met een beetje hulp sowieso. In Nederland was tot nu toe nog geen betrouwbaar platform waar je nieuwe cryptomunten veilig met iDEAL kon kopen.

Bitcoins

ICO

Dit snapte ik eerst ook niet, maar het gaat dus over Initial Coin Offering. Oftewel: nieuwe munten. Dé bekende bitcoin is ook ooit op 0,01 ct gestart. Je koopt dus nieuwe cryptomunten voor het openingsbod vóór ze de handelsmarkt opgaan. En een coin gaat eerder van een cent naar 1 euro, dan van 8000 euro naar 80.000 euro. Klinkt logisch he? Ja vond ik ook! En er is zoveel meer mogelijk dan je denkt.

Waarom ik aan crypto currency ‘doe’?

Allereerst: ik vind geld verdienen heel erg leuk. Ik wil er heus wel hard voor werken, maar voor mij was crypto currency iets waardoor investeren opeens dichterbij kwam. En laten we wel wezen: investeren klinkt super decadent/succesvol/als #yougogirldingen/stoer. Het voelt echt als een kans om te kijken wat ik naast mijn ondernemingen kan doen. Daarnaast zijn de succesverhalen natuurlijk helemaal hot en ben ik nou eenmaal gevoelig voor trends.

Ben ik te laat?

Dacht ik ook, daarom ging er een beetje passief mee om, maar ik zag hier een lijstje met ‘succesverhalen’ en m’n geloof was binnen no time terug. De namen zijn allemaal even raar, maar de cijfertjes liegen er niet om. De ARK ging van € 0,010 ct naar € 4,911 ct. De QTUM ging van € 0,0292 ct. Naar € 30,621 ct. En de NEO is van € 0,032 ct. naar € 116,10 ct. Gegaan in 2017. Het wordt duidelijker als je zelf gaat rekenen. Wat als ik €400,- in de NEO had gestopt?]

Bitcoins

No expert, wel een wijsneus

Tot nu toe heb ik Mark voor een paar honderd euro munten laten kopen en heb ik het weggezet als een soort spaarrekening. Maar met de hulp van Bitfindr ben ik meer van plan. Ten eerste kan ik het nu zelf leren en als ik er niet uitkom, bel ik de klantenservice. Ten tweede krijg ik e-mail alerts als de coins live gaan en krijgen jij en ik advies vanuit het team van BitFindr wanneer het een goed moment is om de coin(s) te verkopen. Dan wordt het pas echt leuk.  Tenminste, dat verwacht ik.

#spon

Deze blog is in samenwerking met BitFindr ontstaan. Check vooral hun website voor meer informatie en betere uitleg! 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *