Britt in Budapest

Aangezien Britt druk is met Segwaytours en herinneringen ophalen in Budapest, neem ik haar deel van Abouttobe even over. In mijn Abouttoboekje heeft ze namelijk een bucketlist gemaakt voor haar vroegere hometown.

Stipt op nummer één staat, en hiermee bevestigt ze hetzelfde DNA te hebben, ‘een vanille croissant eten’.  Op Nummer twee siert ‘Rolbrood met kaneel en suiker’.  Als je na 2,5 jaar terug gaat naar de stad waar je een half jaar hebt gewoond, is eten inderdaad the first thing on your mind.

Samen met haar huisgenootje Ellen gaat ze de stad rond met het motto ‘niets moet, maar zoveel mogelijk mag’. Ze willen de basiliek zien, het Parlementsgebouw, naar de schoenen bij de Donau, herinneringen ophalen bij Fisherments Bastion, naar Hero Square en over de Chain Brigde lopen.

Dag één is bijna voorbij, dus hoever ze zijn weet ik niet. Maar Britt kennende hebben ze binnen drie dagen het lijstje afgestreept. En de foto’s van de Segwaytour spreken boekdelen.

Britt in Budapest

Seg-je-way

Het lijstje is nog niet op. De planning is om Palinka te drinken, te dineren bij Don Corleone en een drankje te drinken – of dronken te worden- bij Szimpla Kert.  Andere opties voor deze must zijn Instant en Corvintetö. Ze willen naar de o-zo-leuke kerstmarkt inclusief schaatsbaan en hebben de optie om naar zo’n uber de luxe badhuis te gaan, want alles in Budapest is beter.

Wat ze in haar bagage heeft meegenomen? Een Hollands pakket met Hema artikelen, stroopwafels en vruchtenhagel. Dat en een heleboel héle warme kleding , want ’t is er kóúd.

Met drie weken geleden Andalusië en Barcelona, nu Budapest en Manchester en Liverpool over een maand heeft ze meer to-do lijstjes dan tijd. Die arme Britt heeft het zo druk met de wereld zien, dat ik haar blogs even op me neem.

Verder ben ik niet jaloers hoor, ik hoop alleen dat het erg koud is daar…

Britt in Budapest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *