Britt in Saint-Émilion

Saint Emilion is een van de beroemdste wijndistricten van de wereld. De hele stat wordt omringd door wijngaarden waar, helaas voor mij, uitsluitend rode wijn geproduceerd.

Château Cheval Blanc is een van de bekendste wijn uit Frankrijk en prijkt in de vorm van een magneetje op de koelkast in het huis waar ik ‘woon’. Een teken dat deze flessen beneden in de kelder liggen.

Ik ben geen wijnkenner en al helemaal een idioot als het op wijnproeven aankomt. Zat ik dan als Au-pair aan tafel tussen de wijnkenners. Ik spiek, ik doe een beetje na en zeg vooral erg weinig. De eerste wijn die ik probeer is lekker, moet ik toegeven. Vraag me niet wat ik ruik of welke smaken ik proef. De tweede wijn vind ik minder. Blijkbaar de állerduurste. Ik zei toch dat ik beter mijn mond dicht kan houden? Die moest langer in wijnkelder liggen ‘rijpen’ of hoe zeg je zoiets? Vooral laten liggen. 

Een leuk dagje in en rond de stad. Zeker een bezoekje waard als je van rode wijn houdt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *