Britt in Zuid Spanje #1

Ik zeg het vast: dit bericht komt in delen. Ik was er maar 5 dagen, maar ik ben in drie verschillende provincies geweest, heb op 3 verschillende bedden geslapen, gegeten in weet-ik-hoeveel barretjes, in dorpjes en stadjes geweest waar ik de naam van vergeten ben, maar heb vooral genoten. En dat levert nogal veel gespreksstof…

Ik begin bij het begin.
We vlogen om 06:00 vanaf Rome Fiumucino. Wat nogal vroeg is. Gelukkig konden we in het Hilton terecht voor maarliefst 2 euro. In de buurt van het vliegveld en met de mogelijk om slechts 30 minuten van te voren uit ons bed te komen om zo door te lopen naar de gate. Lekker geslapen in het vliegtuig, want nóg een meevaller was dat ik vooraan met luxe beenruimte zat. Uitgestapt in het toen niet-zonnige Sevilla, opgehaald door de zus van mijn Spaanse tourguide (a.k.a. Teresa = mijn aupair-buddy in crime).

Prima begin toch?

 

Vlug onze spullen gedropt en op naar het ontbijt in een bar. Ja lieve mensen, wij leven verkeerd in Nederland. Ik hou van ontbijten buiten de deur. Natuurlijk moest ik het typische Spaanse ontbijt proeven en als je ham zegt zeg ik si.

Daarna terug de auto in om naar Huelva te gaan en weer door naar Punta Umbria. Daar gingen we lunchen met de ouders van Teresa. Lust je vis? vroegen ze beleefd. Terwijl ze vis bestelde, merkte ik dat het geen vraag was. Ik heb alles opgegeten en begon bijna aan mijn vingers. Want je eet alles met je handjes.

Qué rico.

 

 

Terug de auto in om weer terug te gaan naar Huelva om twee vriendinnen op te halen en door naar Sevilla om de vriendengroep te ontmoeten en aan de roadtrip te beginnen. De rest van de avond zaten we in de auto naar een strandhuis van een van de meiden. Prachtig huisje vlakbij het strand in de gemeente Chiclana de la Frontera. Heel erg rustig, niet volgebouwd en vooral geen hoogbouw. Heel veel licht en de tranquilo atmosfeer is wat het perfect maakte.

 

Hier hebben we het weekend door gebracht, om vervolgens zondag terug te rijden naar Punta Umbria. De roadtrip terug duurde iets langer dan we hoopten. Opeens zaten we niet meer op de snelweg maar erlangs. Nog steeds weet niemand hoe we daar terecht zijn gekomen. Maar hebben het overleefd. Die twee afgezet in Sevilla en door naar het mooie park midden in de stad. Heerlijk lopen, foto’s maken en staren. Wát is het daar mooi, echt ongelooflijk. Ik durf het eigenlijk niet te zeggen, maar iedereen die van citytrips houdt moet hier (ook) naartoe..

Alvast 1 fototje dan:

110

 

In deel 2  vertel ik over de Feria en de stad Sevilla is in deel 3 aan de beurt. Want ik heb niks anders gedaan dan mijn Iphone helemaal vol gezet met alles wat ik heb gezien, gedaan en gegeten… 

Benieuwd?

Adios amigos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *