Britt is RHOME

Rome voelt als thuis. Ik weet de weg, ken de leukste koffietentjes met cappucini’s voor 1 euro en woon naast, bijna in de mooiste parken. Op het begin voelde het als een grote stad waarin ik niet zo makkelijk kon reizen.

ROME (162)

 

In Boedapest gebruikte ik alleen de metro en soms een tram. Heel gemakkelijk allemaal. Hier in Italië gaat dat net even iets anders. Soms komen er 3 trams achter elkaar en vervolgens sta je opeens 40 minuten op een bus te wachten. De metro gebruik ik bijna nooit. Door de Italiaanse manier van openbaar vervoer ben ik de stad gaan verkennen te voet. Soms loop ik op een dag 20 km. Natuurlijk niet in snel tempo of alleen op water. Maar twintig kilometer is voortaan heel normaal. Heerlijk lopen door de kleine straatjes, langs de Tevere en heuvel op en heuvel af. Niet op zoek naar iets, maar soms vind ik per toeval een mooie kerk, een leuk cafeetje of een garage waar je goedkoop Vespa’s kunt huren (hier later meer over natuurlijk). Koffie pauzes, pizza snacktime en niet te vergeten icecream time.

Hierbij alvast mijn twee favoriete ijssalons mocht je in de buurt zijn:

  • Giolitti via degli Uffici del Vicario, 40, Roma
    Gioletti

    Bron: Giolitti

Bij Giolitti betaal je ouderwets bij de kassa aan het begin van de winkel. Vervolgens loop je naar de ijssmaken en geeft het bonnetje aan de ijsmaker. Die vraagt in zijn chique, witte uniform welke smaken je wilt. Geloof me er zijn  zoveel smaken om uit te kiezen (+- 60 smaken) , daar heb je sowieso moeite mee gelukkig  geven deskundig advies als je daar om vraagt.

Proef vooral de ijsmaak: Baci Perugia

  • I Caruso Via Collina 13/15, Via Collina 13/15, Via di Castel Porziano 424 of Corso d’Italia 8
    ijs

    Bron; we heart it

Ik ben in de kleine winkel geweest dichtbij Termini. Hier hebben ze niet heel veel keuze in smaken maar aparte combinaties. Dus als je een keer iets anders wilt. Ook grappig, elke maand verandert het menu.

Proef vooral de ijsmaak: Ga voor iets gek bij deze ijssalon.

Ik lust er wel eentje, wat jij? 

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *