Citytip op Sardinië: Cagliari

Daar ging ik dan om 8 uur s’ochtends alleen op pad. Stukje lopen door de bergen op zoek naar de dichtstbijzijnde bushalte van ARST.

Héél duidelijk -tussen alle reclameborden- vind ik een klein bordje van de busmaatschappij. Aan de verkeerde kant van de weg. Toch blijf ik er wachten. Google Maps had mij verteld dat de bus om 09:00 zou komen. Een klein, verstopt papiertje met de bustijden, vertelt mij dat dit 08:50 is.  Ik ben gelukkig altijd en overal te vroeg. Ik was er dus al om 08:30. Eenmaal in de bus blijf ik wachten tot ik de stad zie en na 50 minuten roept de buschauffeur ‘laatste stop in Cagliari’.

Rond 10:00 stond ik in de hoofdstad van Sardinië en het kostte me ongeveer vier euro. Zo doe je dat! 

De dag van te voren heb ik op internet de ‘top 10 die je moet zien in Cagliari‘ opgezocht. Samen met mijn lijstje en natuurlijk Google Maps ga ik het lijstje één voor één af. Dit blijkt een hele klus want ik loop, het was die dag zonnig, 34 graden maar liefst en sommige dingen liggen best ver uit elkaar. Runkeeper zegt dat ik 17 km gelopen heb die dag, mijn voeten zeggen meer, véél meer.

Hieronder de plekken die ik heb gezien in Cagliari:

 • De wijk Castello: het oudste deel van het centrum, je kan er komen met een gratis lift.
 • Torre dell’ Elefante: de hoogste toren met een uitzicht over de hele stad, voor studenten 2 euro om de toren te beklimmen anderen betalen 3 euro.
 • Cattedrale Santa Maria: vergeet niet je schouders en knieën te bedekken anders kom je er niet in
 • Bastion San Remy: check even of hij open is. Bij mij was het afgezet omdat ze aan het restaureren zijn. Normaal gezien schijnbaar een heel mooi uitzicht op de stad.
 • Anfiteatro Romano: een stuk kleiner dan het Colosseum en voor mij niet de moeite waard om van binnen te zien.
 • Mijn favoriet: Monte Urpine, dat is een mooi park en als je de top bereikt geeft het je een uitzicht op een natuurpark met roze Flamingo’s. Een raar gezicht want het is vlak achter de haven en een industriepark. Een beetje bizar dat de industrie zo dichtbij het park is. Maar het heeft ook wel weer wat, zo’n constrast. Ondanks de se klim met 34 graden, zeker de moeite waard. Eén tip,  loop langs de autoweg omhoog. In het park zijn paden die je net niet helemaal omhoog leiden.

Een paar fotootjes>

Wat nog meer in de/mijn top 10 staat:

 • Eten in de wijk Marina
 • Baseliek San Saturnino
 • Winkelen in de straat via manu
 • Castello die San Michele
 • Poetto strand van 7 km lang
 • Parco di Molentargius – Saline

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *