Ingèr’s comfortzone

Als ik mezelf op geen enkele manier zou willen uitdagen, verbeteren of aanpakken zou mijn leven bestaan uit een herhalende cirkel van gemakkelijke keuzes.

Ik zou nog werken bij de bijbaan waar ik al sinds m’n 15e werkte, Ik zou zeiken over simpelheid, gezeik en zwakbegaafde collega’s.

Ik zou nóóit een column hebben geschreven voor de Metro, waarschijnlijk was ik nooit aan bloggen begonnen op school en had ik altijd de makkelijkste weg gekozen. Dan was ik ook niet op pad geweest Voor Frankwatching, HEMA, Amayzine en Rumag. Dan was er waarschijnlijk niks van mijn online ambities waar-gemaakt.

Ik was nooit of te nimmer naar Amsterdam verhuisd om vervolgens thuis een hele leuke baan te vinden. Had überhaupt nooit gesolliciteerd uit angst voor afwijzing, teleurstelling of nog zo iets engs.

Ik zou waarschijnlijk dagelijks ontbijten met Chocopops, tussendoor een chocolade reep eten van de Aldi en bij verdriet naar de winkel rennen voor m&m’s om vervolgens met chronische buikpijn door het leven te gaan.

Ik zou geen blondine zijn geweest. Kiezen voor ‘coupe soleil’ in Havo 4 is een kwestie van make it or break it hoor. Ik zou waarschijnlijk nooit een sportschool binnen zijn gelopen. Misschien had ik tegen de tijd dat ik 20 werd al een traplift nodig en dan had ik  van mijn passie(s) geen baan kunnen maken. Misschien overdrijf ik, misschien ook niet.

Als ik in mijn cirkeltje was gebleven en binnen de lijntjes was blijven kleuren was er nu ook geen bootcamp idee of vader-dochters-gymtime. Geen blog, geen avonturen, geen rare verhalen en al helemaal geen levenslust.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat er binnen je comfortzone niets gebeurt.  Dat rondje is nog saaier dan een boterham met ouwe kaas. Gewoontes zijn misschien hardnekkig en lekker vertrouwd, maar totaal in jouw handen. Er valt niks te halen in het cirkeltje van vertrouwen. Daar buiten liggen je dromen, je idealen je ‘to do before you die’ lijstjes.

Dus, kortom en in het kort:

Ga, pak, grijp en doe. En doe het nu! Want zodra je eraan begint, wordt alles leuker, duidelijker en mooier.

 

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *