De 5 step vakantieprep

Als zusje van Britt Vierhout is het mijn plicht om, als ik op vakantie ga, van te voren de niet- toeristische attracties op te zoeken en een to do lijstje te maken. Om dingen te doen op vakantie en het is ten strengste verboden om all-inclusive te boeken.

Gelukkig I couldn’t agree more.

En voor het eerst ga ik niet, ook nog, naar Italië om uit te rusten. Ik moet dus op zoek naar de ideale actieve, maar ook weer niet te actieve vakantie.

Stap 1: Het begin

Om te beginnen gaan we ervoor zorgen dat we er zin in hebben. Ik ben al een week aan het inpakken, al weken aan het aftellen en kan eigenlijk niet wachten. Dus, dat zit wel snor.

Jij nog niet?

Zoek je bestemming dan even op op Pinterest. Gegarandeerd mooie plaatjes.

Stap 2: kwijlend naar kiekjes kijken.

Kijk naast plaatjes ook even naar recensies. Want net als bij een restaurant, worden ook plaatsen, vakanties en bestemmingen steeds vaker beoordeeld. Door bloggers, door Tripadvisor en door negatieve zeurpieten. Negeer die. Zij zouden zelfs een versgebakken portie Limburgse Riestvloai afkraken.

TENERIFE2

Stap 3: Ikke, ikke, ikke.

Bedenk wat je leuk lijkt en vergeet wat je niks lijkt.  Ik vind het bijvoorbeeld helemaal niet interessant om naar een waterpark te gaan en de hele dag krijsende kinderen om me heen te hebben. Jij misschien wel. Ik wil liever naar een berg en van het uitzicht genieten. Ik wil kunnen sporten, ik wil naar de zee. Ik wil soms shoppen, ik wil dikke boeken lezen, middagdutjes en super bruin worden.

Stap 4: Bronnenlijsten

Tripadvisor, blogs en (Britt’s) Pinterest zijn mijn go to voor reisjes. Hotspots voor het oprapen. Ik lees, vink af en vink aan wat me top lijkt, kijk wat er mogelijk is en wat ik echt niet mag missen. Kortom. Ik maak denkbeeldige lijstjes.

Stap 5: De planning.

Ik hou niet van planningen. Ben er allergisch voor, op vakantie dan. Jij wil misschien wel je weekjes uitstippelen. Beslissen wanneer je wat doet. Ik niet.  Ik wil alleen weten wat er te doen is, en dan uiteindelijk, samen met Mark (of niet), beslissen wanneer ik wat doe.

Ik zet geen wekker op vakantie, ben toch vroeg wakker. Eet wanneer ik honger heb, oftewel áltijd.  Ik sport, omdat sporten in de zon nóg leuker is. Ik drink super weinig of misschien wel helemaal geen alcohol, omdat ik niet langer een reden heb om me te bezatten. Omdat ik doe waar ik zin in heb en omdat ik daar van wil genieten. En het dolgraag wil onthouden. Pure logica. 

Mijn enige zorgen zijn:
1. Of mijn fronsrimpel mee-verkleurd.
2. Of ik me wel goed heb ingesmeerd.
3. Of er geen zand op de handdoek ligt.
4. Where’s the food?

Ik doe eigenlijk waar ik zin in heb, wanneer ik daar zin in heb en met m’n lievelingspersoon. Dus mijn vakantie kan niet meer stuk.

Ik heb er zin in, wat jij?

Straks kun je lezen hoe ik deze 5 stappen toepas op Tenerife, maar ik ga eerst even eten…

HOLA!

Ps. Kijk ook vooral even hoe deze sporty spice zich voorbereid op een vakantie

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *