De voordelen van een Au-pair leven

Na de ergernissen zitten er ook heel  veel voordelen aan au-pair zijn. Die moet ik zeker niet vergeten te vertellen, want voor mij zijn/waren er veel meer voor- dan nadelen. Anders had ik het tenslotte nooit tien maanden lang volgehouden.

Luister:

  1. Ik woonde midden in Rome.  Ja, mijn voortuin was Villa Borghese, 10 minuten lopen en ik was op Piazza del Popolo, koffiebarretjes om de hoek, bus en tramhaltes dichtbij ik had zeker niks te klagen.
  2. Ik heb half Italië mogen zien en andere vakanties gehad op ander mans kosten. Win win. Zoals, Amalfi kust, Toulouse (FR), Pompei, Arcachon (FR), Anzere (CH), Saint Emilion (FR), Moirax (FR), het eiland Ponza en als hoogte punt TWEE weken Sardinië.
  3. Liefde van kinderen maakt het ook heel dankbaar werk. Als ze je vragen of je met ze wil trouwen, bloemetjes voor je plukken, kusjes geven of tekeningen voor je maken, dan smelt je.
  4. Ik heb vriendinnen gemaakt voor het leven. Als au-pair heb je vriendinnen nodig die hetzelfde werk doen. Dan kun je altijd even je ei kwijt, tips vragen en om alcohol mee (weg) te drinken. Ja, die heb je nodig na een dag werken.
  5. Vrije dagen. Je bent bijna altijd in het weekend vrij. Dat betekent. Weekendtripje met de trein of een roadtrip. Zo heb ik Firenze, Siena, Napoli, Bologna, Tivoli bezocht en zelfs eventjes op en neer gevlogen naar Sevilla.
  6. Veel vrije tijd. Overdag ben je bijna altijd vrij. Als de kinderen op school zijn bijvoorbeeld en die van mij gingen naar een Franse school met dezelfde schooltijden als in Nederland. Dat betekent op heel veel dagen pas uit om 15:30. Overdag dus genoeg tijd om Rome te verkennen, koffie te drinken met vriendinnen, ijsjes te eten, lunchen in het centrum, te shoppen en plekken te bezichtigen.
  7. De taal leren. Je moet tijd krijgen om naar school te gaan. Dat hoort bij Au-pair zijn. Je hebt zelf de keuze om het wel of niet te doen. Ik heb het geprobeerd en mijn taalschool is niet aan te raden, maar als je er woont leer je het alsnog.
  8. Je mag je weer als een klein kind gedragen. Zo heb ik hele dagen op het strand zandkastelen gemaakt, mocht ik in het park huppelen, sprong ik in de golven, lief ik mijn haren vlechten door een 9-jarige, ben ik helemaal losgegaan op ONE DIRECTION en speelde ik úren in een speeltuin.
  9. Eerlijk gezegd, voelde het soms als een betaalde (lange) vakantie. Zit ik op een boot met mijn haren in de wind, alles betaald met een onvergetelijk uitzicht op de zee. Soms is het leven (h)eerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *