De weddenschap: Week 1

Geen chocola klinkt als een slechte horrorfilm op een donkere, stormachtige avond. Ik ben gedeeltelijk gemaakt van chocola, mijn linkerhelft is gebouwd met Milka, ik weet het zeker. Ik ben een zoetekauw. Een meisje wat veel te vaak over duo penotti praat, in haar dromen wordt opgegeten door chocolade monsters en gaat kwijlen van een Milka reep.

I'm not the only one

I’m not the only one

Ik deed al vaker weddenschappen met mezelf. Dan ben ik altijd net ietsje scherper. Ik word creatief in het verzinnen van goedmakertjes en lekker eten. Zoek het grijze gebied op, puur uit gewoonte om te eten, nog steeds. Chocola is wél een absolute no go, dus de paaseitjes die ik van de week kreeg zitten dicht. Nog steeds.

Ik dacht eraan om ze open te maken en er stiekem een te pakken, niemand heeft er last van, maar ik deed het niet. En tróts dat ik ben.

Pasen is ook vrolijk zónder chocola.

Pasen is ook vrolijk zónder chocola.

Leer mezelf ook altijd beter kennen na zo’n weekje nee knikken. Snoepen doe ik om de verkeerde redenen, jammer. Snoepen doe ik, ondanks doelen en mijn liefde voor kei hard sporten ook nog steeds te veel.  Snoepen is leuk, maar niet altijd even handig.

In deze eerste week werd me wel een hele hoop duidelijk. Bijvoorbeeld:

  • Dat ik ALTIJD over eten nadenk.
  • Dat ik blij wordt van een rustige maag voor ’t slapen gaan. Terwijl ik ’s avonds juist altijd de meeste zoetigheidszooi naar binnen gooi. Zin heb om te snackattacken.
  • Dat ik véél harder kan gaan bij bootcamp zonder zooi.
  • Dat energie niet in warme chocolademelk zit maar in genoeg slaap en goede voeding.
  • Dat ik gemeen ben als ik hongerig ben. 
HANGRY I am.

Snap je?

 

Mijn doel om in het vliegtuig te zitten met 20% vet is een concreet doel. Een doel waar ik hard voor zal moeten werken. Nóg harder nee zal moeten knikken.

Deze weddenschap helpt, maar het is geen optie om te zeggen dat ik niks meer ‘mag’. Psychologisch gezien voelt dat namelijk als een straf. Wat ik wel wíl is die snoepkont in elkaar trappen en bewust kiezen voor zoete zooi. Zo’n een keer in de week, met hier en daar een uitzondering zonder gebinge en gevreet.

Een masterchef in magere wafels.

Dit ben ik ook: een masterchef in healthy wafels.

Volgende week ga ik een stapje strenger. Kijken of ik gék word.

 

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *