De fijnste niet-prikkende en milieuvriendelijke deo ooit

deo

Als frequent sportschool bezoeker weet ik wat het is om flink te zweten. Dat is een dagelijks doel, zeg maar. Maar er is een verschil tussen zweten en echt stinken. Dat laatste is natuurlijk iets wat we allemaal willen voorkomen. Of tenminste, iets wat ik WIL dat jij en ik voorkomen. Lang leve deo dus.

Als fitgirl

En als fitgirl ben je niet alleen bezig met een beter fysiek, maar rol je in een wereld van gezondheid en dat gaat over een totaalplaatje. Naast voeding, leer je ook meer over training en persoonlijke verzorging. Zo leerde ik iets over deo en de eventuele gevaarlijke onderdelen die er soms in zitten.

Voordat ik in een complottheorie blogger verander, ga ik niet teveel op de details door. 1, omdat ik geen wetenschapper ben en 2, omdat ik naast deze leerstof ook andere redenen had om naar nieuwe deo’s te zoeken.

De reden dat ík een andere deo zocht

Misschien herken je het wel, maar mijn oksel zijn dus rete gevoelig, standaard rood en ook nog eens best wel lelijk. Of telt dat laatste voor alle oksels? Stelletje rare dingen.

Het komt erop neer dat mijn oksels niet goed tegen spuitdeo’s of spul met alcohol kunnen. Dat prikt, zorgt voor rode bultjes en gewoon echt niet fijn. Daarnaast zweet ik niet veel onder mijn oksels (uit mijn oksels?), maar ruik ik wel graag fris. Logisch, toch? In mijn zoektocht naar fijne deo’s stuitte ik al op de standaard rollers, vind ik vaak een beetje plakken en daar moet je alsnog letten op de alcohol en andere ingrediënten. Voor ik de hoofdrolspelers van deze blog vond, was ik erg tevreden over de deo van Zechsal, maar daar was de geur dan weer minder gezellig van.

Dus naast twee keer per dag douchen en alsnog kapotte oksels creëren door de afwisseling van geurloze Zechsal deo en prikkende deo’s mét bloemengeur, zette ik mijn zoektocht naar de perfecte stinkredder voort.

En toen was daar Koopjesdrogisterij

Zag ik op Instagram Story opeens een heel schattig blikje met deo smeersel voorbijkomen die ook nog eens goed voor het milieu én je huid is. Ik was nieuwsgierig. En als zwetende fitgirl vond ik het ook nog eens een dikke vette reden voor een oprechte review.

deo

Dit moet je weten over de deo

Het is een natuurlijke deodorant en is biologisch gecertificeerd. Er zitten geen vervelende, synthetische ingrediënten in dus hij prikt he-le-maal niet. De basis ingrediënten van elke deo bestaat uit een combinatie van kokosolie, bijenwas en maiszetmeelpoeder.

Andere extra voordelen zijn:

  • Hij smeert makkelijk
  • Je doet er SUPER lang mee
  • Blik heeft een recyclingpercentage van 95% (in Nederland)
  • Er zit geen aluminium in (en dat wil je!)
  • De deo hoeft niet in je plastic zakje voor de douane te passen. Mag gewoon los in je tas!

Smeren, dus niet rollen

Je ziet het ook: deze deo is dus een smeerseltje en geen roller of spuitbus en dat is een dingetje. Het liefst rollen of sprayen al mijn crèmes, want ik vind het altijd een beetje viezig om dat met mijn handen te doen. Maar dit keer zet ik me daar overheen, want deze deo is dat het waard.

deo

Nog wat gebruik-tips van uit WE LOVE THE PLANET:

  • Een toefje op je vingertop is genoeg voor 1 oksel. Smeer het uit over je hele oksel.
  • Wacht even een paar minuten met kleding aan doen als je de deodorant hebt opgedaan, de kokosolie heeft even de tijd nodig om in te trekken. Dit voorkomt vlekken.

Mijn ervaring

Ik heb de smaken ‘sweet serenity’ en ‘original orange en ik heb ze beide uitvoerig getest. Met workouts, in Fuerteventura en in mijn dagelijkse kantoor leven waar ik zweet door koffie en telefoongesprekken. En ik heb gecheckt, gevoeld en geroken: they work ladies & gentlemen.  De eerste is mijn favoriet qua geur, maar ze hebben nog veel meer geuren en kleuren. Die vind je allemaal hier.

Deo Deo

Het bewijs zie je op de foto’s: Links én rechts gecheckt ná een zware legday. En ja, ik heb zelf ook moeten lachen om deze foto’s.

Deze blog is in samenwerking met Koopjesdrogisterij ontstaan en als je dit leest, weet je wat dat betekent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *