Disicpline dingen volgens Ingèr

discipline dingen

Een van mijn favoriete (zelfverzonnen) woorden is #disciplinedingen. Vooral omdat ik er zo mee bezig ben. Ik lees erover, leer ervan en val erdoor steeds op m’n smoel. Discipline is iets wat voor mij, bijna ongrijpbaar is. Door het disciplinedingen te noemen, maak ik het iets meer mij. Als je snapt wat ik bedoel…

Dit is discipline 

Ik heb het over een iets luchtigere variant van discipline. Tenminste, als die bestaat.  Ik sta namelijk voor normaal doen en blijven proberen. Ik geloof in hard werken én in je best doen. Maar niet ten koste van alles en vooral niet van je glimlach. Juist vóór dat (zelfverzonnen) doel. Als jij iets wil, moet jij het doen, maar wel op jouw manier.

Dat is #disciplinedingen, maar dan juist met alle valpartijen die erbij horen. De valpartijen klinken vaak veel herkenbaarder, heb ik gemerkt. Maar waarom proberen we die dan te verbergen? Of zo snel mogelijk te vergeten?

discipline dingen

Wat zijn discipline dingen?

#Disciplinedingen is voor mij nu, het willen van een bikinilijf, plus een flinke dosis zelfvertrouwen én heel veel energie. En dat ik daar wat voor wil afvallen. En dat ik graag vaker naar de gym wil, dan ik deze winter deed. En dat ik beter wil eten, dan ik deze winter deed. En nog steeds soms doe.

Carrière tijger

Daarnaast is het opbouwen van mijn eigen bedrijven ook een vorm van #disciplinedingen. Met druk op de ketel, want naast het bouwen moet ik ook glimlachen, aan de slag blijven en geld laten binnenkomen. En de hele tijd bezig blijven. Super spannend natuurlijk.

discipline dingen

Sociaal bereik

Daar weer naast is #disciplinedingen voor mij ook social media en het (opr)echt bereiken van mijn volgers. Ik wil je niet alleen enthousiast maken, ik wil je aansporen om je best te doen en het allemaal zo leuk mogelijk maken. Ik vind dit gewoon te tof voor woorden en doe het super graag, maar dat betekent ook dat ik hierin wil blijven groeien/verbeteren.

Het punt is, wat ik dus allemaal heb geleerd van #disciplinedingen is dat het niet gaat om een ijzersterke wil of een onmogelijke missie. Foutloos zijn is al helemaal niet aan de orde. Wat ik heb geleerd is dat je dit allemaal op je eigen manier moet doen. En vooral dat, als je vaak valt, het niet betekent dat je helemaal geen discipline hebt.

Dat dacht ik eerst wel. En dat zorgde dan weer voor zo’n portie zelfmedelijden die me weer liet denken aan alles wat ik níét kan/ben/doe.

Woord van 2017

Ik wil bijna een motie indienen om het woord discipline te vervangen voor #disciplinedingen, zodat we er allemaal wat luchtiger mee omgaan en zo onszelf niet in de weg zitten bij het proberen van het bereiken van een doel. Maar tot die tijd hoop ik dat deze preek hetzelfde effect bij jou heeft.

Blijf proberen lief mens. Dan lukt het vanzelf.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *