Dit vind ik echt stom

dit vind ik stom

Geheel in contrast mijn de Instagram post die vandaag of morgen online gaat, vertel ik je hier wat ik stom vind. Op Instagram, in het algemeen, aan de vragen die ik vaak krijg en zelfs wat ik stom vind aan mezelf. Volledig geïnspireerd door de STOM! rubriek van LINDA natuurlijk, want verzinnen kan ik zelf niet. Ook stom.

Het is trouwens niet alleen het tegenovergestelde wat ik zeg op Instagram, maar eigenljik ook het tegenovergestelde wat ik WIL delen. Ik wil namelijk over het algemeen gewoon minder vinden. Minder dingen stom vinden lijkt me dan een goed begin. Maar dat neemt niet weg dat ik de STOM rubriek van Linda geniaal vind en me al jaren voorbereid op het interview daarvoor.

Daarom laat ik het er hier nu allemaal uit, want weet je wat ik écht stom vind?

De vraag “waarom trainen we benen als iedereen een strakke buik wil?”

Kijk, ik vind mezelf niet de persoon die jou moet uitleggen dat plaatselijke vetverbranding niet bestaat. Het bestaat niet en het bewijs/de bronvermelding daarvoor kun je zelf googlen, maar als bootcamp coach krijg ik hier wel mee te maken. Ik geloof zelf persoonlijk niet echt in duizenden gewone crunches en geloof dat in de meeste gevallen voeding een grote reden is waarom de buikspieren niet zichtbaar zijn.

Ik geloof wél in de energiebalans. Dat is meer verbranden dan je binnenkrijgt. Ik geloof dat het goed voor je is om grenzen te verleggen en jezelf daarbij te verbazen. Ik geloof dat een training best wel wat spierpijn op mag leveren. En ik geloof vooral dat als jij een ‘strakke buik’ wilt, dat je goed je best moet doen, in de keuken, met het trainen en tijdens de andere 23 uren per dag.

De opmerking: gewoon jezelf zijn

Ik weet niet of ik ‘m echt heel stom vind en ik bedoel dit vooral niet op een gemene manier, maar voor mijn gevoel kan ik niet anders dan mezelf zijn. Ik kan niet anders. Maar, en dit is een grote maar, ik weet ook dat ‘jezelf zijn’ best wel een vaag begrip is. Vier jaar geleden was mezelf zijn, ieder weekend dronken op de tafels dansen. Nu voelt dat heel gek. En jezelf zijn, of jezelf vinden, dat is voor sommigen/de meeste best moeilijk. Voor de wispelturige onder ons en de naïevelingen of de verlegen personen is dat lastig. Niet iedereen wil zich schaamteloos tonen op Instagram story zoals ik ben, misschien omdat ze niet zo zijn of misschien omdat ze liever niet alles delen. Dat kan. Dat mag. Dus ik vind jezelf zijn een beetje gek.

stom

 Trage mensen

Begin ik weer. Te veroordelen. Mark kan er ook niets aan doen dat het hem gewoon een jaar kost om zich aan te kleden en vervolgens nog een half jaar om dat kapsel de juiste kant op te laten wijzen. Maar echt, als we ergens een akkefietje (want zo noemen wij die momentjes) dan is het wel de eeuwige strijd tussen mijn gehaast en zijn getraag. Trage kassières kunnen me ook op de zenuwen werken, vooral vlak na een kop koffie. Mensen die woorden en zinnen herhalen idem dito. Of heel langzaam praten. Argh, het idee alleen al.

Ik moet hier wel aan toevoegen dat ik hier ondertussen al beter mee heb leren dealen. Ik zucht niet meer hardop en kijk niet asociaal moeilijk als ik me in zo’n situatie bevind. Dus wees alsjeblieft niet bang voor me.

Ik vind zoveel dingen stom

Ik vind natuurlijk nog veel meer dingen stom en dat mag ook, maar tegelijkertijd zie ik ook wat leerpuntjes voor mezelf. Want wie denk ik wel niet dat ik ben? Wie ben ik om iemands onwetendheid/ervaring te veroordelen? Juist, helemaal niemand. Dus neem dit allemaal alsjeblieft met een korreltje zout dan doe ik er alles aan om m’n leven te beteren. Doe je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *