Een Gymnius door eiwitten

Ik krijg vaak de vraag wat ze moeten nemen van Body & Fitshop want ze gaan beginnen met sporten. Ik geef graag wijze antwoorden.

Gebruik boerenverstand
Ik geloof niet per se in supplementen, vooral niet als je er geen verstand van hebt en als de basis van jouw voeding niet goed is. Ja, supplementen zijn een goede aanvulling maar geen must voor elke sport. Doe je aan krachttraining, dan zijn voldoende eiwitten nodig, maar die haal je ook door slim te eten. Doe je aan duurtrainingen, dan weet je vast allang het nut van koolhydraten en alles over de timing van voeding.

Back to basics
Gooi je dieet niet zomaar omver omdat je het anderen ziet doen. Begin, net als met alles bij de basis. Volg je bootcamp lessen, doe je krachttraining of train je veel? Krik je eiwitten op en kijk waar het je brengt. Hoe? Kies voor twee plakjes kipfilet in plaats van één, kies tonijn uit blik in plaats van tonijnsalade uit een pakje, ga voor kwark in plaats van vla en wen alvast maar aan de smaak.

Verhoog je eiwitten met je voeding voordat je aan de shakes gaat. Ook goed onthouden: vraag advies aan fitties uit je omgeving, van Instagram

 

Helemaal in balans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *