Mijn eerste weken als freelancer

Mijn eerste weken als freelancer zitten er op. Nu bepaal ik zelf wat ik doe. Súper gek, kan ik je zeggen. Ik bepaal mijn dagindeling, de tijd van mijn wekker en ik bepaal ook wanneer ik iets doe en óf ik het uberhaupt nodig vindt om te doen. Ik zeg ja en ik zeg nee. Heel bevrijdend, als ik dat mag zeggen, maar toch ook écht even wennen. De vraag ‘kom je de dag door?’ heb ik al meerdere keren gekregen. Tijd voor een update.

Back in time

Nadat ik mijn diploma in 2014 in ontvangst nam, werkte ik veel bij mijn bijbaan en ging ik ieder vrij uurtje vol aan de slag met schrijven en verslaggeven. Ook met mijn eigen social media. Ik ging voor Frankwatching op pad en werd een enorme wijsneus door alle communicatie congressen en events. Social media en content werd nóg meer mijn ding. Ik schreef een paar blogs voor Rumag, werd uitgenodigd voor de HEMA blogacadamie en ging zelfs bij Amayzine op bezoek. En, mijn eigen website ontstond in november dat jaar.

De allesbepalende keuze

In die periode stond naast beter worden in alles wat ik had geleerd, ook fit worden altijd op één en leerde ik dat ik zelf verantwoordelijk was voor mijn doelen. Dat het leven maakbaar is. Een houding die ik van mezelf niet kende, maar door fit te willen worden had leren kennen. Daar, bij die keuze, is het allemaal begonnen.

eerste weken als freelancer

The job

Toen vond ik een baan bij HDD GROUP als soort van blogger op kantoor. Een nieuwe functie binnen het marketing team en waarbij social media de hoofdverantwoordelijkheid was. Een sportbedrijf, raker kon niet. Ik sprong letterlijk een gat in de lucht toen het lukte. Dat was namelijk één van mijn doelen, op dat moment. Een hele toffe startbaan vinden, zodat ik ervaring op kon doen en nóg meer kon leren.

Bijna twee jaar lang werkte ik er en ontwikkelde ik mezelf, ook heel veel buiten werktijd tot content marketeer/social media expert. Ik zorgde dat ik op de hoogte was van alle ontwikkelingen en kreeg genoeg mogelijkheden om te leren. Ging aan de slag met nieuwe communicatie en leerde veel over werken in een team, plannen (!!) en het zetten (en nastreven) van doelen.

En nu zijn we hier: baan opgezegd en zelf aan de slag.

eerste weken als freelancer

Waarom stoppen zou je denken?

Dat heeft echt met veel verschillende dingen te maken. Met een bepaalde visie op marketing en die daar heilig in geloven. Met de drang om het zelf te willen doen en méér te willen doen. Met de  kwestie nu of nooit. Met verder willen groeien en een stapje omhoog zetten. Met motivatie. Met change of scenery. Met dromen. Met omgeving. En met nog heel veel meer.

Het was iets wat ik al langer zag aankomen en toen op een gegeven moment riep alles in mij, dat ik het nu moest doen. Móést proberen. Zo’n filmmoment, maar dan minder magisch, als je snapt wat ik bedoel.

Het eerste moment

Het eerste weekend had ik mezelf vrijgegeven. Even niks: geen Instagram, geen drukke planning, geen opdrachten echt even niks. En wat denk je? Meteen sloeg de paniek toe: KAN IK DIT WEL? In hoofdletters inderdaad. Zo’n moment dat je opeens bang bent voor de belastingdienst en aan alles wat er mis kan gaan denkt. Zo’n moment dat je beseft dat je je ver buiten je comfortzone bevindt en alles opeens een beetje zwaar voelt. En dat moment duurde een paar dagen…

Stoppen met zeiken nu

Gelukkig waren de opdrachten al binnen en was aan de slag gaan een kwestie tijdsdruk. Ik kon niet langer op de bank liggen en tegen mezelf zeggen dat dit ging mislukken. Ik had een workshop te geven, een sapkuur uit te proberen, de #goodfoodtour van Foodora, een opdracht voor BOL.COM te reviewen en heel veel ideeën voor ABOUTTOBE.NL en Youtube uit te werken. Gezeik uit en focus on, of gewoon alles door elkaar.

eerste weken als freelancer

En nu verder 

Het is altijd een soort van doel geweest om het zelf te doen, of in ieder geval mijn dromen achterna te gaan en nu doe ik het gewoon. Daar sta ik ook voor, daar gaat het om. Ik moet mezelf nog even een handige werkwijze aanleren, de tijdsindeling iets beter bepalen en dat ‘volledig verantwoordelijk zijn’ héél serieus nemen, maar dat komt wel goed. Ik denk dat die onzekere momenten er altijd, af en toe, zullen zijn, maar er juist voor gaan zorgen dat ik mezelf blijf pushen.  Enne, alle projecten zijn tot nu toe leuker dan dat ze eng zijn, dus I got this.

 

 

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *