Ik hield drie dagen een eetdagboek bij voor Musclefood

musclefood

Superleuk: een pizzadieet, maar wat eet ik normaal gesproken? Muscle food vroeg aan mij om een eetdagboekje bij te houden en daarvoor kreeg een ENORM pakket met eten thuisgestuurd. Begrijp me niet verkeerd: ik vind boodschappen doen echt wel leuk, maar het kost ZOVEEL TIJD. En pakketjes zijn leuk, dus je snapt dat ik hier geen nee tegen kon zeggen. En in januari beginnen met op je voeding te letten never hurt nobody, toch?

Trouwens, voor ik verder ga: de allerbeste wensen voor 2018. Tijd om te knallen! Zin in.

Dit kreeg ik:

 • 10-12 x Topkwaliteit Kipfilets – 2.5kg
 • 2 x 170-198g Vrije Uitloop Centre Cut Steaks
 • 1 x 400g Extra Mager Vrij Uitloop Rundergehakt
 • 2 x 113 g Extra Magere Kip Burgers
 • 2 x 113g Gerijpte Vrije Uitloop Minuut Steaks
 • 6 x 75g Topkwaliteit Kipfilet Worstjes
 • 2 x 170g Vrije Uitloop Hache Steak
 • 2 x 170g Dragon Fire Hache Steaks
 • 5 x 68g Grote Vrij Uitloop Rundvlees
 • 2 x 113g Extra Magere Biefstuk Burgers
 • 1 x 200g Eatlean Eiwitrijk & Vetarm Kaas
 • 5 x Gehaktballen – 342g
 • 1 Hele Rode Kool
 • 2 x 115g Zoete Chili Kipburgers
 • 1 x Kip Fajita Roerbak 2 Persoons
 • 1 x Volkoren Eiwit Brood
 • 3 x Hele Paprika
 • 250g Boerenkool
 • 1kg Hele Wortels
 • 25g Luxe Vlees Kruiden

muscle food eetdagboekje

Veel he? Ja I know. (je kunt het pakket ONDERAAN WINNEN). Anyway: En stel je dan de kleinste koelkast ever voor met alleen een vriesvak. Juist. Ik liet de doos bezorgen en vluchtte naar Vlijmen om daar het een en ander achter te laten.  Met oud en nieuw gingen we zoals de rest van Nederland gourmetten, dus daar kan ik al wat voor kwijt. De rest op goed geluk in de koelkast. Een beetje bij pap en mam en een beetje veel hier in Eindhoven. Food = life toch?!

Oké oké oké, een eetdagboekje:

Ik begon op 2 januari, want 1 januari is een feestdag en (dit keer) niet representatief voor mijn normale eetgewoontes. Ik sliep ook tot 11:45, dus ja, het was zo’n dag.

Mijn ontbijt

Die was er niet. Ik had namelijk een afspraak bij de tandarts staan en dan wil ik nooit eten, want dan ben ik bang dat -ie iets tussen m’n tanden vindt. Ben ik de enige met deze angst?

Mijn brunch

Om 13.00 ongeveer was ik thuis en nam ik m’n eerste maaltijd. Gek genoeg zonder te veel honger. Ik bakte twee eieren, probeerde de proteïne boterhammen en mijn nieuwe hoektanden uit en had een heerlijke brunch. Op de eieren gooide ik wat proteïne kaas. Daar had ik zelf nog nooit van gehoord en ik schrok een beetje van hoe het eruit zag en rook. Maar de smaak was echt heel erg lekker! En dat is een uitkomst, want I LOVE KAAS, maar kaas bevat veel te veel calorieën.

muscle food muscle food

muscle food muscle food

Diner

Ons diner bestond uit (een) Fajita kip. Of zeg je kip Fajita? Het gaat in ieder geval om gekruid kippenvlees wat samen met de groente verpakt zit en zo uit de vriezer in de (wok)pan kon. Ik deed er nog een hele courgette bij en een blikje mais, omdat ik van groente hou en roerde er een beetje smeerkaas doorheen voor het romige effect. Mark at het met geraspte kaas in twee grote wraps en ik at het in mini meergranen wraps met een beetje broccoli on the side. LEKKER!

muscle food muscle food

After dinner (dip)

Ik heb dus altijd zin in iets zoets na het diner en dus at ik stiekem meer chocola dan ik had gewild. Een ezel stoot zich misschien niet twee keer aan dezelfde steen, geef Ingèr chocola en ze stoot zich elke keer. Dus, meer dan de helft van de melk-hazelnoot ging er aan. Goed, overleef ik ook wel weer.

Rond 19.00 uur pakte ik m’n standaard pre bedtime meal: Alpro Go On en granola.

Daarna was het voornamelijk brandnetel thee en tandpasta.

Dag 2

Deze dag had ik een uitje met familie op het programma staan en dus ietsje minder controle over wat ik in mijn mondje stop. En met ’s avonds bootcamp op de planning zat er dus ook geen workout in.

Ontbijtje twee

Ik begon de dag zonder te onthouden dat ik een foto van mijn ontbijt moest maken. Dus hopelijk geloof je me:  het was een  proteïne boterham met vega pathe van vivera. Over die boterhammen, die zijn dus super zacht en vers en een beetje zoeter dan normaal brood ofzo? En ik krijg er geen buikpijn van, dat is fijn!

De rest van de dag

We gingen met Koffiecaartje door Eindhoven lopen, dus er stond veel thee en koffie op de planning. Met een latte macchiato (met Kokos melk en vanille siroop) van Coffeelab. De volgende was een groene thee + broodje bij DenF coffee. Mijn broodje was belegd met mozzarella, verse pesto, tomaat en rucola. (Ik ben de naam vergeten).  Next stop was een verse gember thee bij Zwart Wit koffie bij het Victoriapark.  En we sloten af bij Meneer de Boer (LOVE LOVE LOVE), waar ik een warm winterdrankje (nu de apple punch) bestelde en voor een veel te grote rocky road koos.

Diner

Eenmaal thuis had ik natuurlijk geen honger, maar besloot ik om half 7 toch te eten voor bootcamp. Papa had van het beef steak gehakt zijn variatie op chili con carne gemaakt. Bonenschotel noemen wij het, maar dat is dus serieus iets waarvoor ik naar huis ga om te eten. ZO LEKKER. Een soort van recept vind je op zijn website, want mijn vader is hip en blogt ook. Het fijne aan dit recept is dat er héél veel groente inzitten, van paprika’s tot prei en bonen en daar kun je altijd tussen variëren. Of course deed ik er nog wat broccoli naast, want lekker en weggooien is zonde.

muscle food

Na bootcamp rond en voor bedtijd heb ik altijd de meeste honger, heb ik mezelf aangeleerd denk ik. Ik at nog een klein bakje Alpro Go on, omdat ik geen zin had in een Orange Fit Shake. En ja, ik vind ook dat ik te veel Go On eet.

Dag 3!

Drama-donderdag. Een event afgezegd, omdat ik foutje had gemaakt en die ASAP moest herstellen op kantoor. Dus 06:45 wekker en om 07:15 uit bed om te ontbijten.

muscle food

Als lunch

Een verse Oosterse soep van de catering beneden, met twee proteïne boterhammen waar ik avocado op smeerde. Brood en soep = hemels, voeg daar avocado aan toe en je hebt een gelukkige Ingèr.

Diner

De deadline was nog niet gehaald, dus om 17.00 bestelde we pizza van Domino’s terwijl er thuis eigenlijk een sweet chili kipburger op me stond te wachten. Die heb ik maar bewaard voor de volgende dag. Soms geldt: you gotta do, what you gotta do.

Toetjes

Als troost kochten we ook nog Oreo’s en Milka lepeleieren en aten die op als stiekeme kleine kinderen. Ik dronk op deze dag trouwens ook twee koffie en dat doe ik nooit, want je weet ondertussen hoe ik op koffie reageer. Dus je weet wat voor dag dit was.

Wat ik nog overheb van mijn Musclefood pakket

Aangezien ik 2,5 kg kipfilet NIET in mijn eigen vriezer kwijt kan, bleef die thuis achter. Ons mini vriezer zit nog vol met kipburgers, rundvlees burgers en in de ook veel te kleine koelkast liggen nog winterpenen, boerenkool en de groene paprika (die is het minst lekker, toch?). En dat is nog niet alles.

De komende tijd zul je dus nog meer eten met de tag @musclefood voorbij zien komen op mijn Instagram (@ingervierhout), want ik ga het hele pakket uitproberen. Met behulp van pap’s kookkunsten en Mark natuurlijk. Zin in!

WINNEN WINNEN WINNEN

EDIT: De winnaar is gekozen. HA! Heb je het tot hier gehaald, dan ben je dus een held én maak je kans op dit ENORME pakket aan eten! Hoe? Laat een reactie achter op dit bericht of op mijn Instagram en zeg dat je meedoet aan de winactie. De winnaar hoort het zaterdag! DOE JIJ MEE?

Deel het met jouw wereld: Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Print this page

36 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *