Eten bij Balls & Glory

Eten bij Balls & Glory was Frauke’s idee.  Ik had het voorbij zien komen op Eindhovens rondje, maar me er nog niet verder in verdiept. Zonder haar had ik deze échte hutspot dus nooit ontdekt en zonder dit verhaal, geldt waarschijnlijk hetzelfde voor jou.  

Dus, dankjewel Frau. En, graag gedaan jij.

Van buiten ziet het er leuk uit, en dat weet ik, omdat ik zoals altijd weer te vroeg was en moest wachten. Het is er uitnodigend, gezellig, uniek en precies zoals je ook op de website ontvangen wordt. Je stapt letterlijk de keuken binnen. En hoewel je niet zomaar aan een gehaktbal denkt, als je uiteten gaat, geldt dat verhaal vanaf nu niet meer.

Balls for the win!

Balls & Glory

Wie zijn ze dan? Die Balls & Glory?

“Balls & Glory serveert je ’s werelds allerlekkerste gehakt- & vegetarische ballen: eerlijke origine, ovengebakken, met de hand gedraaid en beroemd om hun heerlijke, vloeibare vulling!”

De eerste bal werd gedraaid door Wim Ballieu, van ‘De streken van Wim’ op 24 Kitchen. Als zoon van varkensboeren bedacht hij hoe hip een gehaktbal kan zijn als je ze zo maakt. Tenminste dat denk ik. In 2012 startten ze met een pop-up lunchrestaurant in Gent en tegenwoordig zijn ze in Antwerpen, Brussel, Leuven en in ons Eindhoven te vinden. Wij maakte kennis met ‘PP’, mede-eigenaar en Eindhovense gehaktballen held. Hij maakte ons wegwijs bij onze Balls & Glory in Eindhoven en zorgde ervoor dat we het hele ballenverhaal te horen kregen.

Allemaal super interessant, maar het gaat om de smaak, toch?

Verrassend. Heerlijk. Geweldig. Weet je dan genoeg?

De ballen worden handgedraaid, met alleen seizoensgebonden producten bereid en je kunt kiezen tussen een (seizoens)salade, een broodje of ‘stoemp’ als bijgerecht. Een luxe gehaktbal. Wat zeg ik? De lekkerste gehaktbal die je ooit zult krijgen. Het is hip en je móét het proberen.

Balls & Glory Balls & Glory

Per dag hebben ze ongeveer 10 recepten. Veel varkensvlees, een paar met kippenvlees en zelf voor de veggies-only onder ons is er keuze. Ik koos voor de kip-spinazie-bal en Frauke kreeg een kip met champignons en truffel. Dit nadat ons aangevreten stukje Rotterdamse oude kaas met zelfgemaakte piccalilly en zuurdesem brood was opgehaald. Ik voelde m’n voedsel IQ langzaam omhoog kruipen, dat begrijp je.

Erop of ernaast? 

Frauke koos voor een bal op een salade en ik ging vastberaden voor stoemp. Dat woord alleen al is natuurlijk hartstikke leuk. Wat je niet verwacht, is de hoeveelheid aandacht die er wordt besteed aan de servering. Je verwacht een gehaktbal en krijgt een sjieke bal met zachte binnenkant op een bedje van stoemp en twee sausjes. Keurig verdeeld over het bord.

Balls & Glory Balls & Glory

Hetzelfde geldt voor de brownie die ik erna kreeg. Mijn liefde voor toetjes, was ondanks de hoeveelheid eten en de volle buik, weer helemaal terecht. Het toetje was een brownie met een klodder toffee en wat verse kersen. Frau ging voor de Cheesecake in een bakje, die naar pepernoten smaakte en 10 punten scoorde.

Balls & Glory Balls & Glory

Ik zeg Balls en jij roept Glory.

BALLS!

GLORY!

Nee even serieus, hou je van iets anders, culinair eten of gewoon van super lekker eten. Probeer het: zo’n bal bij balls & Glory. Volg ze ook even op Facebook.

Balls & Glory

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *