Eten in Madrid: van ontbijt tot toetjes

Eten in Madrid

En of we hebben genoten in de hoofdstad van Spanje. Dat het de hoofdstad is, daar kwam ik trouwens pas achter na dag 3. Maar ja, ik dacht ook dat Helsinki in Hawaï lag… Gelukkig gaan mijn verhalen niet over topografie, hoef ik geen  aardrijkskunde toetsen te halen en bestaan er apps zoals Google Maps die me overal heen brengen. Voor ik verder afdwaal: back to Madrid. Ik wil je álles vertellen, van (vooral) het eten, tot aan dingen die je moet zien in Madrid, dus ga er even voor zitten.

Fit Dutchies in da house

De eerste dagen brachten we met z’n allen door. En met z’n allen bedoel ik een gedeelte van de Fit Dutchies Crew. Jordi, Mark, Zanna, Christina en ik vertelden onze omgeving dat we op werktrip gingen. En werken deden we, maar het was vooral heel gezellig. Na drie dagen met dit stel, bleven Mark en ik samen achter voor nóg drie extra dagen. Schrik dus niet van de hoeveelheid eten.

Bekijk hieronder de video van Chistina over onze trip

eten in Madrid

Eten in Madrid

Ik twijfelde of ik het artikel wilden verdelen in ‘waar we aten’ of per dag uitleggen wat en waar we hebben gegeten en wat we hebben gedaan. Toen herinnerde me ik dat we 3x bij dezelfde tent hebben gegeten, dus leek de eerste optie mij het beste. Oh, ik geef ook tips over dingen die je zeker moet zien hoor, want voor de meeste mensen is er meer in het leven dan alleen eten.

Dineren doe je hier:

Stipt op nummer één staat Lateral. Voor de lekkerste tapas van je leven. En dat zeg ik zonder te liegen. Ik ben geen liefhebber van het echte Spaanse eten. Al die visjes met hun hoofden er nog aan, nee bedankt. Maar het delen van je eten, zodat je van alles wat kunt krijgen, dát vind ik wel leuk. Bij Lateral is de keuze net zo lekker als de Sangria, en ik als anti-alcohol mens, meen het. Mijn favoriete gerechtjes? De groente lasagne, de chicken quesadilla en de quacamole salade. De zalm sashimi werd ook herhaaldelijk besteld en hoe saai ook: de patatas Bravas zijn toch echt een musthave accessoire.

Als toetje combineer je de brownie van je buurman (sorry Jordi) met twee bolletjes Dulche de Leche ijs. Dan ben je pas écht blij dat je voor Lateral hebt gekozen. De Lemon merengue pie van mevrouw Christina is, als je van citroen houdt, ook een moetje. Of de apple crumble van Mark. Dus, ga er maar gewoon standaard eten en probeer alles!

img_8863  img_8861

Zin in een burger? Go here.

Met Jordi en Mark móét er minstens één keer in de week burgers worden gegeten. Dat deden we dit keer bij GOURMET BURGER. Om half 3 ‘s middags. Ik had een heerlijke kipburger, Zanna koos voor kippenborstfilet en de mannen hadden een 280 gram beef burger met van alles en nog wat. Christina’s wrapjes zagen er ook goed uit by the way. Ik raad je aan om voor de gebakken aardappeltjes te gaan en de frietjes te vergeten. Die waren niet om aan te raden.

 Gewerkt werd er 

Vanaf ons appartement deden we er vaak uren over om op de plek van bestemming te komen. Reden? Foto’s maken in de perfecte straatjes, waarnaar outfits gewisseld moesten worden en geposeerd werd voor de leukste muurtjes. Instagramwaardige kiekjes schieten van hoge kwaliteit met 6 verschillende camera’s stond bovenaan ons to do lijstje. #moddollife.

2016-12-16-16-21-22-2 2016-12-17-18-02-31-2

Ontbijt of brunchen

Ontbijten doe je maar beter heel vaak. en geniet er van, want in deze stad blijf je lopen en lunchen ze op rare tijden. Je weet nooit wanneer je eerstvolgende mogelijkheid is om te eten…

Voor een goed ontbijt ga je naar La Bicicleta, goede wifi én lekker (gezond) eten. Of eet bij La Rollerie en kies dan voor de brunch, krijg je een stapel aan broodjes en keuzes. Je kunt ook een van de zoetigheden kiezen, die vooraan liggen. Als je zin hebt in Amerikaans voer ga je naar VIPS voor een stapel heerlijke pannenkoeken met chocolade saus. Meer zin in een licht ontbijt of Spaans brood met olijfolie en vlees? Ga dan naar Panaria Atocha. Een gepocheerd ei of een Acai Bowl eet je bij Panela & Co. Daar was het ontbijt sowieso het beste.

100 montaditos

Komt oorspronkelijk uit Huelva en is super goedkoop. Kun je trouwens ook vinden in meerdere Spaanse steden, dus de kans is groot dat je het al kent. Bij 100 montaditos krijg je eten voor een paar euro. Mini broodjes belegd met verschillende soorten vlees en sausjes. Er naast een paar frietjes en je eet je helemaal vol. Daarna sluit je natuurlijk af met een frozen yoghurt toetje van de Llao Llao om de hoek.

sam_6156

Waar we waren

Madrid is verdeeld in wijken, als je rondloopt, merk je niet meteen waar je bent, maar mij is MALASAÑA het beste bijgebleven. De hipster wijk. Met leuke kleine winkeltjes, vintage dingen en heel veel hipsterdingen. La Bicicleta ligt bijv. in Malasaña. Ga er heen!

Het station

Stations in Nederland zijn vaak niet de moeite waard, maar in Madrid hebben ze schildpadden en schildpadden zijn cool. Honderden schildpadden die doodstil liggen te liggen hebben een mediterend effect op je. Ga maar eens kijken.

Mercado de San Miguel

Eén ding weet ik zeker: die van Madrid is minder leuk dan die in Rotterdam en nóg drukker. Ga dus vooral niet naar de foodhal op zaterdag, want je wordt GEK. Kijk ook uit voor Roemeense kinderen, want die slaan daar elke 3 seconden hun slag. Overal trouwens. En ik waarschuw nooit voor zakkenrollers, maar nu zag ik het elke dag!

Nu over op het goede nieuws: probeer de croquettes. Die met spinazie is het lekkerst en kost maar € 1,50. Ga vervolgens geduldig in de rij staan bij de Pastry bakker, want die Spanjaarden weten wel hoe ze toetjes en koekjes moeten maken.

Maar, ik herhaal, niet op zaterdag!

Paleizen en hun tuinen

In een grote stad, zo heb ik geleerd, moet je altijd de uitkijkpunten op te zoeken. Niet alleen voor foto’s, maar ook voor de toerist in jezelf. Dit keer was het Zanna die met een plaatje kwam van Palacio de Real Madrid en een stukje verderop een tuin.  Daar moet je dus naartoe. Ik denk dat het in de zomer nóg mooier is, maar het is hoe dan ook de moeite waard!

een in madrid

Bijna schattig, he?

Glazen paleis

Bij het zien van het Glazen huis in El Retiro Park, vraag je je vooral af waarvoor en waarom dat (in hemelsnaam) gebouwd is. Maar mooi is Palacio de Cristal wel. Vooral handig voor bijzondere kiekjes en een mooie wandeling door het enorme park eromheen.

Eten in Madrid

GYMAGE

Voor een fijne workoutsessie met uitzicht én een eiwitrepen winkel beneden ga je naar Gymage. Vlak achter Gran Via vind je Gymage en het is een hele fijne sportschool, met alles erop en eraan. Helemaal boven vind je de cardio apparatuur, beneden de kracht en functionele ruimte, en in de kelder een CrossFit ruimte. Bij binnenkomst kom je trouwens ook langs een schoonheidsspecialiste, kapper én healthy shop. Mocht je zin hebben in de totale behandeling…

Pas wel op voor de mannen in (te) strakke broekjes die willen steppen. Step ze niet in the way hoor!

img_8603

Onze vrij simpele upperbody-op-vakantie-workout en die zie je later terug op mijn Youtube.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *