Fit vriendelijk eten bij De Burger

Een tijdje terug ging ik op mini vakantie in Eindhoven en bij een vakantie hoort lekker eten. De toerist in mij ging naar Trip Advisor voor advies en we kwamen terecht bij een Geflipt look-a-like. In hartje Eindhoven. Vers, klein, grappig, geweldig, allemaal beschrijvingen uit de recensies, waardoor onze keuze snel gemaakt was.

Het was bedoeld als verrassing voor Mark, een fitnessfanatiekeling vol in de bulk. Heb jij er ook zo één en wil je ‘m verrassen, here’s what you should do:

  1. Ga uiteten: kies voor échte hamburgers, dan zit je altijd goed.
  2. Geef ‘m niet teveel keus: een kleine kaart met 4 of 5 goede opties.
  3. Een open keuken maakt ‘m blij: kijken, ruiken, voorproeven, genieten.
  4. Zet ‘m aan een tafeltje: zonder jankende kinderen in de buurt.
  5. Laat ‘m eten: en laat hem met rust.

De Burger in Eindhoven is hip en happening. Het is er standaard druk heb ik me laten vertellen. Voor iemand die vorig jaar afstudeerde en vier jaar dagelijks in Eindhoven te vinden  mag ik me schamen dat ik dit niet eerder ‘ontdekt’ heb. Dit restaurant is snel, lekker, vers en ‘fit friendly’.

Fit vriendelijk, huh, wat zeg jij nou?
In mijn ogen is een restaurant fit vriendelijk als het restaurant opties heeft, macro vriendelijke opties, verse producten serveert en groente niet als slechts decoratie ziet. Vriendelijk reageren op ‘fit’ willen zijn is ook wel een onderdeel. Zo vroeg ik een keer bij de V&D of ik de kip mocht zonder het broodje en dat was écht onmogelijk, belachelijk en niet-te-begrijpen dom. De Burger is veel vriendelijker voor fitties.

Reden nummer 1. Bij De Burger kun je kiezen voor een burger óp een salade en als je het mij vraagt, is dat vriendelijk.
Reden nummer 2. Je krijgt er niet automatisch frietjes bij. Als ik frietjes krijg, eet ik ze tot het laatste kruimeltje op en steel ik er nog een paar van Mark als het ff kan. Als ik ze niet heb/krijg/kies, mis ik niks, behalve calorieën en buikpijn.
Reden nummer 3. Proteïnerijk voedsel, verse groente, zelf samen-te-stellen en gewoon ‘kei’ lekker. Dat was dus ook meteen reden 4, 5, 6 en 7.

Als fittie op bezoek in Eindhoven en toevallig last van een low-carb dag of op de calorieetjes aan het letten? Ga naar De Burger en geniet van écht lekker eten.

Wat koos jij Ingèr Vierhout?
Ik koos voor de, hoe kan het ook anders, kip! Aan de malsheid, kleur en smaak te merken was deze kip gelukkig gestorven. Ik was in een goede bui en koos voor verse frietjes en kip óp een broodje. Ik wilde De Burger testen en so I did. De volgende keer, en die komt er so-wie-so, ga ik voor ‘de burger op een salade’en ben ik ook fit vriendelijk voor mezelf.

Honger?

De Burger in Eindhoven is goedgekeurd & afgevinkt!

 

 

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *