Dit is wat jij en ik fout doen

Ingèr verslaat

Iedereen denkt in oplossingen en vooruit. Dat doel wat je wil bereiken blijkt vervolgens moeilijker dan verwacht en je ‘mag’ dit én dat niet meer. Het wordt ellende, dat afvallen. Dat fitter worden. Dat sporten.

En daar zit het ‘m in.

fout doen

Elk doel wordt benaderd vanuit de verkeerde kant. Namelijk, wat je moet missen. Wat je niet meer mag. Wat je niet meer kan.

Je liegt.

Naast het feit dat het in werkelijkheid helemaal niet zo zwart-wit is, is er nóg iets mis mee. Je gaat namelijk meer gainen dan missen. Je gaat er veel meer uithalen dan het je kost. Het gaat veel meer met je doen, dan tegen je. Voor jezelf (en je doelen) kiezen is de shit.

Geloof me: de. shit.

 

Je doel bereiken en écht veranderen, doe je door je te richten op de positieve keerzijde van de verandering. Op wat je er allemaal van krijgt. Op wat je allemaal door gaat kunnen. Je moet dus niet denken, ‘ja maar dan mag/kan/ga ik niet meer’, maar je moet denken: ‘als ik fitter ben, kan ik de hele wereld weer aan’ en: ‘als ik stop met roken, kan ik weer sporten zonder benauwdheid, rennen zonder pauzes’, etc. etc. ‘Als ik minder (vaak) slecht eet, voel ik me gezonder, beter.’

Het is eigenlijk heel gemakkelijk.

Een kwestie van je gedachte ombuigen. Jezelf corrigeren. Volhouden en jezelf blijven herinneren aan het goede. Het positieve ervan inzien. De ‘maar’ uit je systeem halen.

En blijven proberen, maar dat geldt eigenlijk voor alles.

Succes.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *