De functionaliteit van ronde billen

Ik las een artikel van een grote boze man over dat het kweken van ronde billen voortkomt uit seksuele frustratie en naief, oppervlakkig gedrag. Om dat voorbeeld aan te tonen, gebruikte hij een voor mij bekende transformatie foto. En dat zette me aan het denken.

Ja, ronde billen hebben de afgelopen jaren het ideaalbeeld en de schoonheidseisen veranderd. We gingen van maatje model naar super gespierde lijven. En ja, het ideaal beeld is al jaren belachelijk en onmogelijk. Perfectie door Photoshop is niet na te streven. En ook ja, kleine meisjes worden hierdoor beïnvloed. Grote meisjes trouwens ook.

En nee, het willen veranderen van uiterlijke kenmerken is geen hele strategische of intrinsiek gemotiveerde reden om naar de sportschool te gaan. Maar niet iedereen heeft hetzelfde doel. Het nastreven van het schoonheidsideaal en dit gebruiken als graadmeter voor je eigen geluk/zelf waarde is ook niet per se slim. Maar dat is niet wat iedereen doet.

ronde billen

Ronde billen: functioneel of niet

Hij gelooft in functioneel bewegen. Even voor de duidelijkheid: functioneel trainen wil zeggen dat de training een taak of functie ondersteunt of verbetert. (bron: fitness science). Ik ook. Ik geloof in functioneel trainen om het dagelijkse leven nog ietsje gemakkelijker te maken. En beter. Ik ben het hartstikke eens met zijn visie over dat trainen je helpt beter te worden. Ik geloof dat sport (en goede voeding) de basis is voor een gelukkig leven. Maar voor mij is de grens van niet en wel functioneel een beetje vager.

Want hoe functioneel is dat allemaal, als er geen zelfvertrouwen is. Als er geen plezier is? En hoe niet-functioneel is het eigenlijk als zelfvertrouwen is voortgekomen uit het harde werk, wat je in het kweken van die billen hebt gestopt? Wat je leven over het algemeen wél heeft verbeterd, met meer energie, meer levenslust en meer blijheid. En, hoe oppervlakkig het ook klinkt, met meer zelfvertrouwen?

Die ronde billen gaan je niet perse helpen bij het doen van boodschappen, maar tijdens het trainen en het oefenen van de hip trust of de pull trough, werd je sterker en leerde je door te zetten als het pijn doet. Als het moeilijk wordt. Die ronde billen zijn voor de één een uiterlijk doel en voor de andere de favoriete training.

Wat is daar niet functioneel aan? 

Hij sluit zijn aanval op society trouwens af met:

“If you are concerned with what I wrote here and want to leave some advice on my PR, just unlike the page because you are simply too stupid to get it.”

En hoewel hij vraagt niet te reageren, maar hem vooral te ontvolgen bij onenigheid, sluit ik af met het volgende: functioneel trainen is niet voor iedereen zwart wit en alles wat, volgens jou meneer, niet functioneel is, is niet per se belachelijk of seksueel frustrerend. Het is zeker geen reden om mensen kei hard naar beneden te halen.

Welkom bij de billenkwekerij

Omdat ik enorm veel plezier beleef aan mijn wekelijkse #billenkwekerij en hier al trots een jaar over aan het schrijven en delen ben, vier ik dit. Binnenkort kun je mijn billen trainschema vinden op  www.markwesthovens.nl

Welkom bij de billenkwekerij en ik wens je heel veel plezier met jouw persoonlijke doelen voor 2017. Laat je vooral niet gek maken.

ronde billen

 

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *