Een beetje gezond verstand

Ik schreef al eens een blog over gezondheidsclaims, ben er vrij duidelijk in: gezondheidsclaims = complete onzin. En ik kan het weten, ik ben zo’n marketing meisje die weet what it takes om dingen beter te laten lijken, dan ze eigenlijk zijn…

Dat geeft me recht van spreken…

GEZOND VERSTAND

Bewust eten of gezond verstand? 

Nu las ik iets over een vinkje op de nieuwe Jumbo chips en werd misselijk. Verantwoord snoepen,  zoals zij het eten van de chips noemen, bestaat namelijk niet. Het werkwoord ‘eten’ bestaat. ‘Jezelf voeden’ bestaat. En ja, industriële ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat er loze calorieën bestaan, die onze tongen kietelen en diabetes veroorzaken. Sadly, but hartstikke true.

Eerlijke chips

Die ‘verantwoorde chips’ mag je dus houden, Jumbo. Als ik écht zin heb in chips (en geen fotoshoot op de planning heb staan) eet ik éérlijke chips. Geen groentechips, verantwoorde chips, light chips of minder vet chip, maar paprika chips. Zonder vinkjes.

Wij fitties weten ondertussen wel beter toch? Dat gezond eten een combinatie is van factoren en dat ‘bewust’ misschien lijkt op een synoniem hiervan, maar het in geen enkele manier is.

En ik heb helemaal niks tegen de Jumbo, vind dat gezin op tv best gezellig en kom er wekelijks voor m’n bakkie biologische kwark. Kortom: I don’t blame de Jumbo.

gezond verstandgezond verstand

Meer dan alleen op Instagram

Mijn punt is dat we verder moeten reiken dan onze eigen keukenkastjes. Laten wij met onze fitte wijsneuzen de goede kant op wijzen en iedereen om ons heen eens wat bijleren. Laten we #fitspiration ietsje serieuzer nemen. Net zolang tot de vinkjes uit de schappen zijn en wij zelf bepalen wat ‘verantwoord’ is.

Dus als de volgende naïeveling aan me vraagt ‘Ingèr, is dit gezond?’, loop ik niet meer weg vol frustratie, zal ik proberen niet te zuchten en te fronzen. Ik zal mijn eerlijke mening geven.

Ik ga tegen je zeggen dat je er bent in getrapt. Dat je veel te veel geld hebt uitgegeven aan marketing en misleidende bullshit. Dat geen verantwoorde soort chips jouw gezonder, slanker, strakker of gelukkiger gaat maken, bij gebrek aan gezond verstand.

Maar dat wil je vast niet horen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *