Goaldigger Iris: een fulltime gezondheidslover

Je kent Iris van haar wijsheid op Instagram, van haar verhaal op Fitdutchies of haar leerzame blogs over écht goed en (veel te) lekker eten. Ik ken Iris als enorme motivatiebron, iemand met altijd een glimlach op haar gezicht en dankzij haar maakte ik de overstap van goedkope (best wel vieze) yoghurt naar super goede, écht lekkere yoghurt.

Speciaal voor Abouttobe nam ze een momentje om zich eens goed voor te stellen… 

Vertel kort over wie je bent, wat je doet en een gekke eigenschap/hobby of guilty pleasure. 

In het kort: food lover, fitnessfan, healthcoach, lifestyle nerd, personal trainer, yoga, hardlopen, zonnen en héél veel lachen!

Ben Iris, 21 jaar en ik ken Inger via haar (h)eerlijke, gekke, leuke en motiverende foto’s op Instagram. Ze vroeg mij om een stukje over mezelf te schrijven want ze vindt mij een ‘goaldigger’ en een ‘gymnius’. Wat een compliment!

Ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding Voeding en Dietetiëk op de HHS en ben een full-time gezondheidslover. 

Mijn gekke eigenschap? Mmm.. dat zijn er meerdere! Ik ben heel naïef, dus veel vrienden nemen mij continue in de maling. Ook moet ik na het eten altijd iets zoets hebben. Zoals…Chocolade haha! Herkenbaar? En… ik laat elke week wel iets vallen, van eieren tot nagellak en van thee mokken tot mijn mobiel. Oeps..

En mijn quilty pleasure? OFCOURSE CHOCOLADE. Maar, wel échte échte goede chocolade zoals Lovechocks, chocolade van een te dure choco winkel en Tony’s. Ik ben zelfs zo verwend,  dat ik heel gemakkelijk en gewoon nee zeg tegen goedkope supermarkt chocolade. Voor rijstwafels met pindakaas en/of amandelpasta kun je mij ook wakker maken.

BEZIGHEID/ACTIVITEIT/AMBT..

Hoe verdien je je geld? Op dit moment werk ik in de sportschool, begeleid ik mensen in de fitness en geef ik voedingsbegeleiding. Ook pas ik elke week op drie hele schattige en ondeugende kindjes.

Hoe zou je geld het liefste willen verdienen? Als vrijwilliger, en dan zie ik ‘geld’ als heel veel geluksmomentjes en glimlachjes van allemaal kindjes die heel blij zijn! Ik zou het heel tof vinden om met mijn kennis, ondervoede en zieke kinderen te helpen. Wie weet ooit.. want; zeg nooit nooit!

Wat wil je worden als je later groot bent? Ik ben niet groot met mijn 1.63m, maar dan wil ik mijn passie én hobby beoefenen, namelijk (sport)diëtiste, personal trainer, hormoontrainer en lifestylecoach zijn.

IS..

Ik ben een flapuit, vrolijk, blij, eigenwijs, positief, naïef, stresskipje, nieuwsgierig, zonverslaafd, levensgenieter, energiek en volgens mijn vriendinnen ben ik zelfs een wandelende voedings- encyclopedie. Ook kreeg ik pas van mijn vriend een bord met de tekst: ‘I’m not bossy- I just have better ideas!’ Oeps…

WIL..

Wat wil je nu? Echt nu?! Nou… dan zou ik NU heel graag op Bali willen zitten en dan naar de Healer/Medicijnman van de film ‘Eat Pray Love’ gaan. Ik heb namelijk PCOS en ik ben de klachten soms zo verschrikkelijk zat! Wie weet kan hij mij wel helpen? Ik heb al zo veel geprobeerd, dat ik soms de gekste dingen verzin. En ja, wie wil er nou niet naar Bali?
Wat wil je bereiken?  Via mijn Instagram @fitmetiris wil ik zo veel mogelijk mensen inspireren en motiveren om lief te zijn voor hun lichaam, hun doelen na te streven en ALTIJD te blijven geloven in zichzelf. Vandaar ook mijn tattoe op mijn rechter rib: ‘Believe’.

Wat wil je voor de mensen om je heen?  Gezondheid, liefde, ontspanning, en TIJD. Tijd om van het leven te genieten en alles te doen wat ze willen doen. Geniet van elke dag, wees blij en besef hoe fijn het is om gezond te zijn.

GAAT..

Wat ga je doen met je leven? Het liefst zo veel mogelijk, haha! Maar, ik vind het ook heel belangrijk om te blijven genieten want dat vergeet ik nog wel eens…

Waar ben je over ben je over een jaar? En over 5 jaar?

Oef, moeilijk… Ik kan deze vraag niet goed beantwoorden omdat ik vooral in het hier en nu wil leven in plaats van continu vooruit te denken. Maar, ik zou dan wel heel graag het oordeel over diëtisten willen hebben veranderd. Veel mensen zien ons als ‘strenge tantes’ die alleen maar met het vingertje wijzen. Diëtisten missen zogenaamd sex appeal. Dat vind ik zo jammer! Ik zal nooit zeggen dat je elke ochtend een shake met spinazie moet eten omdat iedereen dat doet. Ik geef juist individuele aangepaste tips en adviezen en ik kijk wat werkt voor de persoon zelf.

HET LIEFST IN..

Gambia/Bali/Cuba. Daar waar de zon schijnt, wil ik er zijn. En, in een omgeving waar je goed kunt surfen, de hele dag op blote voetjes kunt lopen en waar je ook gezond én lekker kunt eten!

Wat doe je het allerliefst? 

Hééél eerlijk? Ook wel een beetje luieren hoor! Boekje lezen, cocktail erbij, dansjes doen en lachen. Maar ik hou ook wel van een potje surfen, zwemmen en wat yoga op het strand. Ook ben ik zo’n type dat elke dag wat wil leren en weer een beetje slimmer naar bed wil gaan: ik hou van boeken lezen, artikelen uitpluizen noem maar op. Het leven is namelijk zo veel boeiender als je het ziet als een mogelijkheid om te leren, te groeien en te genieten.

WIJZE LES EN AANRADERS..

Mijn inner-healthcoach voice: Investeren in je gezondheid is de grootste investering die je kunt maken. Koop dus gewoon die bio-kwark en een goed stukje bio-vlees, in plaats van zuivel en vlees van opgefokte en oneerlijk behandelde dieren.

Daddy’s voice: Voor alles is een oplossing en als je het wilt, dan kun je het!

Mijn PT voice: Zie sporten als een cadeautje aan jezelf en als ‘me-time’. Zie het niet als een ‘moetje’ op jouw to – do list, maar als een afspraak met jezelf en je gezondheid. Werk aan een gezonde en betere versie van jezelf. ‘Hate me now, but love me later’ zeg ik altijd tijdens de PT sessies haha!

Wat ik vaak tegen mezelf zeg: Ik ben niet perfect, maar het gaat om de intentie; altijd lief zijn voor mezelf. Ook bij een foutje probeer ik dat! Onthoud: struikelen bij de finish, iedereen gebeurt het! Maar het gaat erom hoe je hier mee omgaat. Zie het niets als een faalmoment maar altijd als een leermoment.

Wat ik gewoon iedereen wil meegeven: Respecteer je lichaam, geef het de liefde die het verdiend. Wat je maat of shape ook is! Plus; focus je niet teveel op het lichamelijke aspect, verander je mindset. Anders is het nooit goed genoeg. Hou van jezelf en doe alles wat je doet voor jezelf en niet omdat anderen iets van je verwachten. Word geen ongezellige Healthfreak, it’s all about balance!

Je hoort het: wijsheid van de bovenste plak. Als jullie nu niet de drang hebben om van de bank af te komen, weet ik het ook niet meer.. .

Volg haar op Instagram @fitmetIris.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *