GOED GEBAKKEN: bananen bakken als een Pastry Chef

DSC07759

Bakken met Pastry Chef Lars Vierhout, oftewel de grote broer. Na mijn bloemkool fiasco is mijn zelfvertrouwen in de keuken niet meer wat het geweest is, dus deze culinaire held deed het eigenlijk allemaal zelf.

De deal was om voor ‘GOED GEBAKKEN’ mijn favoriete, maar toch vaak minder gezonde, snacks, gezonder zelf te maken. Mijn bananenbrood/cake/koekjes waren tot op heden altijd mislukt en Lars had het nog nooit geprobeerd. Die oven moet toch érgens voor gebruikt worden.

Dit keer verklap ik recept nummer één: de Bana-nana-bar.

Benodigheden:

Bananen, eieren, bakpoeder, havermoutvlokken, een eetlepel havermeel, wat kaneelpoeder uit een potje, een snufje (zee)zout, flexibele honing uit een tube en een potje vanille extract. Mede mogelijk gemaakt door: een vork, ijzeren schaal en een stukje vervelend bakpapier.

Optioneel maar zéker aan te raden: chocolade naar keuze

Heb je alles? Let’s go dan: 

1. Was je handen, zet je bakjes klaar en ‘klop het zand van je kleren van je één, twéé…’.

2. Mix alle droge ingrediënten en poedertjes door elkaar.

3. Prak tegelijkertijd de bananen tot ze niet meer geel, maar bijna bruin zien.

4. Gooi de eieren bij de bananen en roeren tot ’t glad is.

5. Hak de chocolade met een groot mes in hele kleine stukjes.

6. Gooi de bananeneieren bij de droge ingrediënten en als je net als wij geen keukenmachine hebt, gebruik je een koude vork en wat spierkracht om alles te mengen. Voeg als laatste de chocolastukjes toe.

7. Druppel een beetje vanille extract door het mengsel heen.

8. Knip bakpapier op maat en verdeel het smerig uitziende mengsel over een ovenschaal. Met zo’n cm dikte. Doet je bakpapier vervelend? Frommel het op dan blijft beter op z’n plek.

9. Gooi ’t in de oven en laat ‘m 25 minuten bakken.

9,5. Vergeet je wekker niet en geniet van de geur.

10. Snijd in reepjes en eet de bana-nana-reep als postworkout meal, dan smaakt ie nog beter.

 

Hieronder volgt het stripverhaal voor alle analfabeten:

Deel het met jouw wereld: Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Print this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *