Goed gebakken: Wentelteefjes, maar dan beter

Eet

Als papa vroeger wentelteefjes maakte, was dat één groot feest. Het hele huis rook naar kaneel met hier en daar wat stofwolkjes van poedersuiker en aan ons had je geen kind meer. Dat was waarschijnlijk ook de bedoeling. 

Nu zijn kinderen op papier allemaal volwasssen zijn, komt dit niet meer zo vaak voor. Dus besloot ik zelf maar de keuken in de duiken.

Dit keer met een recept van Iris.

Ik noem het: ‘Proteïne Wentelteefjes voor gevorderden.

Na een snelle, maar intensieve training ben ik toe aan eiwitten en koolhydraten. Ik heb honger & I need food.

The Essentials of je boodschappenlijstje:

  1. Oud volkoren brood, zo taai als maar zijn kan en nog nét zonder schimmel.
  2. Kaneelpoeder uit een potje.
  3. Eiwitpoeder, in mijn geval vanillesmaak van Optimum Nutrition.
  4. Amandelmelk, ongezoet is -ie het lekkerst.
  5. 1 ei, Het liefst van een vrolijke, biologische en  vrije uitloop kip natuurlijk.

Mix & roer tot je spierpijn krijg. Bak tot ze bruin zien en eet tot je glimlacht.

Ps. Sla de suiker over en geniet eens van de smaak.

Hieronder hetzelfde verhaal, maar dan met fotokes:

 

 

Deel het met jouw wereld: Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Print this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *