Goed gezegd: Dromen Durven Doen

Niet een hele originele titel voor de blogpost. Het laatste boek dat ik uit heb gelezen heeft dezelfde. Waarom ik hier over schrijf? Dit doe ik omdat ik het afgelopen jaar, na die verschrikkelijke scriptie periode, tijd had om eindelijk echt na te denken over wat ik doe, wil doen en er aan ga doen om te zijn waar ik wil zijn.

2014-09-29 18.53.48

In het boek wordt duidelijk dat we veel op de automatische piloot doen. En dat klopt. Denk maar even na over wat je net hebt gedaan. Heb je daar bewust voor gekozen of heb je toevallig onbewust je telefoon gepakt omdat je die om de paar minuten checkt en dat een gewoonte van je is geworden? Meeste dingen die we op een dag doen gaan daarom onbewust automatisch. Het is je aangeleerd door familie en omgeving.

need

Bron: Pinterest

 

Als je bewust wordt wat je allemaal doet en het verschil gaat zien, gaat zien wat je eigenlijk wil doen, dat is een mooi moment. Als je echt durft te dromen en durft op te schrijven wat je wil doen. Ga je zien waar iets te halen valt. Op persoonlijk vlak, professioneel gezien, sport, eigenlijk alles.. Voor mij is na Boedapest duidelijk geworden dat ik leven in het buitenland leuker vind. Sorry, voor degene die dat niet leuk vinden. Maar ook dat is een factor die je kan beïnvloeden op de laatste stap het echte doen. Iets wat je kan tegenhouden in wat je echt wilt doen.

Zoals de naam van het boek, heeft het proces van verandering drie stappen:

1. Eerst ga je je dromen op papier zetten en concreet maken

2.Durf je het en ga je het voorbereiden

3. Ga je het echt doen en zorg je ervoor dat het werkt

world

Bron: We heart it

 

Termen als ‘beter’, ‘werken aan’, ‘meer’, ‘iets’ of ‘een stukje’ zijn woorden die je niet moet gebruiken in je dromen. Achteraf weet je nooit of iets geslaagd is of niet. Want een beetje beter eten en ik ga werken aan mijn houding, wat zegt dat nu precies? Niks, nada, noppes.

Ontwikkel, groei en gebruik je gevoel en verstand bij keuzes.

 

Of zoals het boek zegt:  je bent waar je regelmatig aan denkt.

BRITT

Dit is niet Britt Bron: We heart it

 

Door dit boek werd ik bewust van de stappen die nodig zijn voor een verandering in mijn automatische leven. Maar ondanks dat ik zelf mijn baan op heb gezegd, de zekerheid daarbij verloren heb van een normaal inkomen, leef ik nog nog niet helemaal zoals ik zou willen. Heb nog niet genoeg gezien van deze wereld.  Maar Ingèr. Die heeft na jarenlang proberen het roer omgegooid. Zo trots als een pauw zie ik de nieuwe, super, mooie maar de echte Ingèr. Ze is niet iemand anders geworden, maar méér haarzelf, zoals ze is op haar beste momenten. Ze doet alles wat ze wil doen en is op de plek waar ze wil zijn.

Mijn complimenten Zussie. Echt hoedje af! Ik heb geen petje hier, vandaar.

bron: We heart it

bron: We heart it

Mooie zinnen uit het boek om deze post mee af te sluiten en om je te inspireren om te doen waar jij van droomt:

– Als er niets was waar we bang voor waren, dan zouden we niet lang overleven.

– Als alles leren is, bestaat mislukken niet meer!

– Erger je niet, maar verwonder je. Kwaadheid en verdriet helpen niet, nieuwsgierigheid wel.

– Laat je niet meeslepen door iedere invloed van buitenaf, maar leidt je eigen leven.

 

Ciao ciao, Britt

P.s Nee, ik verander niet in een of andere gekke goeroe en sluit me ook niet aan bij een sekte, ik lees gewoon een boek.

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *