Goedgekeurd & afgevinkt: Beach burger café

Makamaka. In het hawaiaans betekent het intimate friend en lieve vriendjes: onwijs en intiem it was.

Een hippe tent die we tegen kwamen na de hele dag rond te hebben gelopen. Hoewel we nog niet echt honger hadden wilden we per se hier eten. Binnen, want Barcelona was een stuk kouder dan het zuiden en aan zee helemaal. We moesten 20 minuten wachten op een tafel en ja, dat is normaal gesproken niet echt mijn ding.

mak1
20 minuten later
De honger was gekweekt en gezien hoe al dat lekkers in een super leuk ingerichte beach tent richting de tafeltjes ging. We were here to stay.

Normaliter (súper leuk woord) verkies ik kip boven alles, maar nu ik zo geïnspireerd was om vaker buiten mijn comfort zone te stappen door de film Paper Towns, koos ik op aanraden van de surfer-dude-ober iets anders.

Het maand menu: de Movember beef burger met de naam: Mr Move. Deze meneer liet-als een van de weinige- sprakeloos achter én ik scoorde karmapunten, want had zojuist maar liefst 1 euro aan Movember geschonken.

Britt ging wel voor de kipburger, maar moest even knutselen: de mango werd er afgehaald en ook de muntdressing viel niet echt in ons straatje, maar dat is een kwestie van smaak & we did not let that get to us.

Mr Move was een free range beef burger zonder smerige vet-druiperij, met een ei, lekkere tomaat, Havarti cheese (?), ui, augurk en wat sla. Met de Honing mosterd dressing was deze burger gewoon hartstikke simpel. Maar ook echt goed. Lekker. Jammie!

De frietjes (die we samen deelden) waren trouwens ook om over naar huis te schrijven. Met schil, Parmezaanse kaas en nog wat kékke kruiden.

mak2

Op de maat van de muziek vermaalden mijn kaken het tot een prima bodem. Mijn maag was toe aan een ‘flinke’ maaltijd na de tapas in Andalusië.

Nederlands verhaal

MakaMaka blijkt van Hollandse bodem te zijn. Een duo van Spanjaard Andrea en Steef de Nederlander waren ooit huisgenoten en hadden wilde plannen: een beach burger café was born. En zoals je inmiddels weet: we love a good story.

mak3 Waar:
Makamaka Beach Burger Café
Passeig Joan de Borbó 76, 08039 Barcelona

Onderweg naar Barcelona en zin in good food en nieuwe energie?

Makamaka is je plek:
GOEDGEKEURD & AFGEVINKT!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *