Goedgekeurd & Afgevinkt: Slapen bij locals

Bijna iedereen kent nu wel airbnb, toch? Er zijn zelfs al andere varianten van zoals Homeaway. Maar ik vind het dus echt een heel leuk concept. Vooral als je op unieke en typische plekken kan logeren voor de streek. Ik heb airbnb gebruikt in Toscane (Poggibonsi om precies te zijn, ligt vlakbij Siena en Firenze) Napoli, Amalfikust (Minori) en Barcelona.

Hoewel je recensies kunt lezen en foto’s kunt kijken weet je nooit wat je te wachten staat.

Mijn favoriet was die in Toscane. Een boerderij met wijngaarden eromheen. Midden in de heuvels, afgelegen en met herfst = het beste uitzicht om wakker te worden, geloof me. Het was er groot en ingericht zoals het vroeger was. Heel charmant. In de avond kon je de openhaard aanzetten om het sfeertje helemaal af te maken. Wij hadden twee slaapkamers, een badkamer en een keuken. Luxe!

Het Airbnb verblijf in Napoli was in een appartementencomplex waar de lift nog gebouwd moest worden. Een klim naar de 5e verdieping. In Napoli wilden we in een goede buurt zitten en niet ergens goedkoop en afgelegen. Je snapt wel waarom. Dit was een leuk appartement inclusief keuken, twee slaapkamers en zonder te delen een nieuwe en hele nette badkamer. Een veilige buurt en gezellig tussen locals.

In Barcelona sliepen we naast de La Sagrada Familia. Naast. Een goede plek om met openbaar vervoer te gaan, een taxi aan te houden en echt een leuke buurt. Voor twee personen is er een klein kamertje in een appartement die je deelt met andere airbnb gasten. Ook de badkamer en wc moet je delen maar werden elke dag schoongemaakt.

Ik doe niets liever dan zoeken naar top locaties en unieke plekjes en verblijven vervolgens opslaan. Je kan op de site en app een wishlist maken en de mijne wordt steeds langer.

Waar wil jij nog een keer slapen?  Bij mij staat een echte boomhut nog wel op het verlanglijstje of in een iglo. Hoe cool is dat? In ieder geval iets aparts op een hele mooie locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *