Goedgekeurd en afgevinkt; Voedsel in de Pijp

Op zoek gaan naar de leukste plaatsen in het buitenland is leuk, maar als je portemonnee minder lief is, of je simpelweg geen zin hebt in een vliegtuig of een jetlag, is op zoek gaan naar de leukste plaatsen in je eigen land net zo leuk.

Britt may not agree.

Als je dan toch toevallig in Amsterdikkiedam moet zijn voor wat leuke gesprekken pik je toch wat leuke hotspots mee.

Abouttobe wordt een beetje breed, maar dat geeft niet. We delen graag.

Ik heb het nooit leuk gevonden om in de winkelstraten van Amsterdam te eten, bij de eerst ebeste tent. Of het nou Bakker bart, Macdonalds is of een ander overal verkrijgbare tent. Ik ga liever voor de kleinere hipster tentjes.

Ditmaal was GEFLIPT aan de beurt.

Het is maar goed dat ik die niet had gevonden toen ik er nog woonde, anders was er níks van mn afstuderen terecht gekomen. Ik wil er wónen, zo blij werd ik er van.

Ik koos de kip. De biologische, voorheen super blije kip welteverstaan.

IMG_4423

Ik kreeg een mals stukje vlees op een vers broodje bekleed met avocado en biologische mayonaise uit zo’n tube van de film. De frietjes waren goudbruin, krokant maar toch zacht genoeg om ze Vlaams te noemen. Kruiden zo goed gemengd dat je tong een dansje maakt.

Ga ik te ver?

Het was in ieder geval erg lekker en voor een keertje mogen die frietjes best.

 

Geflipt in de van Woustraat van de Pijp. Leuke muziek, houten bankje en elk uitzicht in Amsterdam is een leuk uitzicht.

De pijp is wel ’t leukst.

Naar welke moet ik de volgende keer?

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *