Goedgekeurd en afgevinkt: Roadtrip Toscane

Aan alles komt een einde en hoewel ik veel heb beleefd, heb gereisd en jullie groen heb gemaakt met foto’s van uitzichten, heb ik nooit echt veel verteld over de steden die ik bezocht heb. Thuis z

Roadtrip Toscane

DSC03327

In November was is ik nét in Rome en als beginnend Aupair  volop in de verkenningsfase. De stad en je baan verkennen is altijd leuker met iemand dan in je uppie. Via de aupair Facebookpagina had ik een meisje leren kennen die een paar straten achter mij woonde. Na een leuke ‘koffiedate’ gingen we de week erop lunchen met nog een aupair. Deze twee meiden waren mijn eerste vriendinnen in Rome en ook degenen met wie ik na amper twee weken een roadtrip maakte naar Toscane. Beide meiden spreek ik nog vaak terwijl zij allang back home in Zuid-Afrika en Australië zijn.

Fijiet View

Ik was nog nooit in Toscane geweest. Maar door de  films die er werden opgenomen, weet je min of meer hoe het eruit ziet. Ik kan je vertellen, in het echt is het nog veel mooier. Via airbnb.com hadden we een appartement gehuurd in een plaatsje tussen Firenze en Siena. Zelfs de TomTom had  moeite om de naam uit te spreken: Poggibonsi.  Mooier dan het klinkt, geloof me.

Het appartement zelf was in een oude boerderij met wijngaarden en ansichtkaart uitzicht. Firenze en Siena zijn allebei super mooi maar mijn voorkeur gaat uit naar het kleinere Siena. Heeft veel smalle straatjes waar je kunt verdwalen, daar hou ik van. De kathedraal in Firenze was mooi en langs de rivier lopen is ook prachtig, maar Siena wint het.


blogFood

Het was een roadtrip, dus we hadden genoeg chips, chocolade en Italiaanse koekjes bij. Eten deden we in de stad. In Firenze hebben we Chinees geluncht. Afwisseling was nodig. In Siena kozen we toch weer een lekker Italiaans diner. Eén avond maakten we zelf pannekoeken met Nutella. Daar kan ik dus van leven. Drómen trouwens ook.

Folks  

De eigenares van het appartament gaf ons een warm welkom inclusief tips voor de omgeving. De boerderij was verdeeld in appartementen. De tweede nacht kwamen er gasten bij die als echte Italianen ons een wijntje aanboden. Het Toscaanse volk? Hartstikke gezellig of beter nog: kei leuk.

Favourites 

Een roadtrip maken stond al heel lang op de bucketlist. In december 2014 issie uitgekomen en dat alleen is al mijn favoriet. Ik vond het geweldig, ik wil dit vaker doen, nóg langer weg blijven en alles zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *