I love veggies: de goedgevulde paprika

goedgevulde paprika

Er vroegen meer mensen om het recept dan mijn rechterhand vingers heeft, dus hier komtie dan: de goedgevulde paprika

Welke paprika?

Voor we beginnen: punt paprika’s zijn 10x lekkerder dan de gekleurde paprika’s uit een zakje, maar zijn ook 10x moeilijker te vullen. Dus pak saaie ronde en vergeet vooral de groene, die is het stomst. Als je slim bent haal je ze zo vers mogelijk bij een of andere groenteboer.

goedgevulde paprika

Dit heb je nodig:

Naast de 4 paprika’s, heb je voor de 2-3 personen gerecht nog overige hebbedingetjes op je boodschappenlijstje staan:
– 250 gram kipgehakt
– 1 courgette
– 1 steeltje prei
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– tomaten uit je eigen tuin
– een flinke kneep in een pak tomatenpuree

Je pakt een pan

Je pakt een grote wok/hapjes pan en gooit er heel sjiek wat extra vierge olijfolie in een pan. Je hakt de ui, knoflook en prei in stukjes en ‘fruit’ ze aan.

Als het goed is begint je keuken goed te ruiken…

En nog een pan

Je pakt een andere pan en strooit weet heel sjiek met olijfolie. Of doet stoer zoals ik en sprayt met olijfolie. Je bakt het kipgehakt bruin met wat oregano, paprika poeder en chili pepers.

Als het goed is begint je keuken nóg beter te ruiken…

Bijna tadaa

Ondertussen hak je een paprika, een courgette klein en gooi je ze in de grote hapjespan. Dan zijn de tomaten aan de beurt, maar die moeten in partjes, heel zorgvuldig. Gooi ze erbij.
Gooi ’t kipgehakt in de grote -mensen- groente pannen roer als een malle. Knijp even flink in het tomatenpuree pakje en roer nog eens. Ik wil bijna ‘tadaa’ zeggen, maar je bent nog klaar. Er liggen nog 2 paprika klaar om onthoofd te worden. Doe dat. En vul ze dan met je prutje.

Oké vooruit: een kléín beetje kaas voor de sier en dan in de oven voor 30 minuten op 200 graden.

Nu de echte tadaaaaaa!

goedgevulde paprika

Deel het met jouw wereld: Share on FacebookEmail this to someoneTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Print this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *