Google Maps mijn beste vriend

Google maps is mijn beste vriend a.k.a reisbuddy. In Rome gebruikte ik hem ook al vaak, maar sinds Cagliari zijn we best friends. Waarom dit is ga ik je uitleggen.

Als je Google Maps nog niet gebruikt moet je goed opletten. Zoek voor je op vakantie gaat, een stad gaat bezoeken of als je je verveelt dingen op die je leuk lijken. Denk aan restaurants zijn, tips van anderen, ‘top 10 dingen’ die je moet zien in een stad of waar je het beste scooters/fietsen/auto’s/boten kunt huren. Als je ze hebt gevonden, onthoud je het adres en voer je ze in Google Maps. Maak er een favoriet van en er komt een ster op de plek te staan.

The place to be

Zo kun je zonder internet de ‘places to be’ vinden. Dat maakt je een stuk minder toerist dan met een kaart staan klooien of doelloos rondlopen in steden en zo weet je ook zeker dat je niks belangrijks hebt gemist in een stad. Dat zou zonde zijn, toch?

Zo was ik in een park in Cagliari en dacht ik, is dit het nou? Even op Google Maps gekeken en reviews met foto’s gezien. Toen ben ik naar de andere kant van het park gelopen en daar had ik een uitzicht wat er meer op leek, over de stad en een natuurpark.

Openbaar vervoer in het buitenland

9292ov is misschien jouw normale go to in Nederland, met Google Maps kun je jouw openbaar vervoer reis plannen in het buitenland. In Nederland gebruik je standaard 9292ov maar in het buitenland ben je vaak afhankelijk van bushokjes en onbetrouwbare tijdlijnen. In Sardinië zag ik bijvoorbeeld nergens een bushalte maar de app zei dat er wel een was. Het bleek een kwestie van ‘gewoon wachten op de plek’ (ergens bij een bordenverzameling van het dorp) en de bus stopt vanzelf. Hou er rekening mee dat  de tijden niet altijd up-to-date.

Moet je nog op vakantie? Maak van Google Maps je vriendje en je kunt overal heen.

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *