Recept Griekse Eko Pura Wafels

Eko Pura

Zeg wafels en je hebt m’n aandacht. Vooral van die grote Luikse, héérlijk! Vroeger maakte broerlief ze, tegenwoordig maak ik ze zelf, maar dan beter…

Key ingredient: Eko Pura

Eko Pura stuurde me een zakje op, nadat ik goede verhalen had gehoord en ik onwijs benieuwd was. (bedankt Eko Pura!) Ik vind het zonder eiwitshake soms nogal lastig om aan mijn eiwitten te komen, vandaar dat ik altijd verschillende soorten uitprobeer. Vooral bij fysiek zware inspanningen heeft je lijf voldoende eiwitten nodig en met mijn huidige schema is dat een understatement.

Whey eiwit

Tijdens mijn PBP periode leerde ik dit al, maar heldin Sarai Pannekoek vertelde me er tijdens de cursus ook over: whey eiwitten zijn snel opneembaar en dus ideaal voor de sporter.

Waarom Eko Pura

Eko Pura

“Eko Pura is Nederlands en puur, vrij van kunstmatige en onnodige toevoegingen. We maken enkel gebruik van betrouwbare en lokale leveranciers voor onze producten.”

Daarom dus. Ik geloof heus in #worldpeace en probeer mijn steentje bij te dragen aan een koe vriendelijke wereld. Als ik dat op deze manier kan doen: genietend van een choco-shake, zeg ik ‘hallelujah’. Deze biologische whey komt van grasgevoerde, hormoonvrije en geknuffelde koeien uit de buitenlucht en misschien is die combi het wondermiddel, maar hij is gewoon erg lekker.

Terug naar de wafels

SAM_4365 Eko Pura

Wat heb je nodig:

  • 150 gram Stevige Griekse Yoghurt ( ik heb Total 0% gebruikt)
  • 25 gram Eko Pura ‘Smooth Cacao’ whey
  • 25 gram Havermeel
  • Theelepel zelfrijzend bakmeel

Hoe moet je ze maken?

  • Verwarm je wafelijzer (of de pan voor pancakes)
  • Spray een beetje spraybaar vet op het ijzer (of in de pan voor pancakes)
  • Roer alle ingrediënten door elkaar. Let op: roer niet te lang, keep it light & fluffy
  • Bak de wafels (of de pancakes) tot ze er goed uit zien

Eko Pura

Om het allemaal af te maken?

Doe er een lepeltje Griekse Yoghurt overheen en maak jezelf wijs dat het slagroom is.

Enjoy!

Ps. Eko Pura proeven? Dat kan: website! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *