GYMNIUS: Bloemkool for breakfast

Mijn nieuwe lievelingsontbijt: bloemkool, aangenaam…

SAM_2298

De meeste reageren met ‘gatverdamme’ en zelfs het woord ‘aansteller’ werd naar mijn hoofd geslingerd of nóg erger: ‘jézus dat stinkt’.  Jij denkt bij een bloemkool vast en zeker ook niet meteen aan een lekker ontbijt. Ik, mevrouw gymnius, sinds de Instagram rage wel.

Mijn ontbijt moet s’ochtends bestaan uit 100 gram groente. Daar voel ik me prettig bij of eigenlijk: dan kan ik lekker veel eten. De laatste twee weken eet ik elke dag hetzelfde. Ik verkies het zelfs boven pannenkoeken en ga extra vroeg slapen om het weer te mogen eten…

Geloof je me niet?

SAM_2300

Let op en learn:

Ik pak minimaal 100 gram bloemkool uit de koelkast. Het is dan al in (héle) kleine roosjes gesneden en gekookt volgens de aanwijzingen van moeders. Vervolgens pak ik havermout, een handje van ongeveer 50 gram en gooi in dat samen in een potje. Ik shake mijn vanille shake met water en gebruik ongeveer 15 gram van dat mooie poeder om er een lekker vanille papje van te maken.

Soms laat ik het een nachtje in de koelkast rusten, soms maak ik het vooraf. Kan dus allebei.

Na 2 minuten en een bezoek aan de magnetron heb je een heerlijke, flinke bak met haver-bloem-mout-kool-pap.

You should try it een keer. Ga je lekker vinden! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *