Gymnius challenge: Nee zeggen tegen elk aannemelijk bod

Doe een squatje rechts

Jullie weten allemaal nog hoe mijn vorige challenge verliep. Niet zo best. En hoewel men leert dat challenges altijd anders uitpakken dan ze doen lijken, ik zie er toch wat leermomentjes in.

Waarom nu weer Ingèr?

Ik ben toe aan wat strengere regels voor mezelf. Zo na de vakantie sluipen ouderwetse gewoontes (lees: ) er stiekem sneller in dan je denkt. Of misschien heb ik dat alleen.

En, dat wil ik niet.

Vandaar mijn nieuwe challenge: tot en met 9 augustus, dus tot 10 augustus, (wil ik) géén snoep. En omdat ik een ‘treat’ vaak op vrijdag, zaterdag en/of zondag in plan, zal dat wel uitlopen tot 14, 15 of 16 augustus. In het mooiste geval vergeet ik gewoon wat snoepen is.

Ja maar Ingèr, wat is snoep?

Nou beste jij, wat een goede vraag. Dit is snoep:

 • Alles van chocolade. Álles. Dat is ook die biologische, volkoren rijstenwafel met quinoa vlokken. En die witte chocolade crème voor op een cracker.
 • Ijsjes, inclusief frozen yoghurt en waterijs.
 • Chips, alles uit het zoutschap. Ver-bo-den.
 • Alles wat kraakt: Koekjes, biscuitjes of knettersnoep. Kauwgom ballen.
 • Eigenlijk alles wat snackend eetbaar is en dus verboden is.

Deze lijst is dynamisch… Ik blijf ‘m aanvullen, want het leven zit vol verassingen. Aan het einde van de rit is alles verboden en bestaat mijn leven uit konijnenvoer en een zere nek van het nee knikken.

De uitdaging?

Het feit dat ik een snoepkont ben, de verjaardag van mijn moeder aanstaande donderdag, de Les Mills Beach Workouts deze zaterdag. De terugkeer van mijn ‘snoepkont in crime’ mijn zus.  Chocola?

De oplossingen?

Kauwgom, thee en heel veel zeuren. Een rondje wandelen kan ook helpen. Éxtra cardio. Heel vel bloggen. Geen moment verveling. Emoties bestrijden met positive vibes i.p.v. voer. Uitzoeken waar de cravings vandaan komen en nee zeggen tegen elk aannemelijk bod. Snoep, een aannemelijk bod. 

De bedoeling?

Dit keer een geheel fysieke doelstelling, want ik geloof namelijk in het feit dat je in vier weken je droomlijf kunt bereiken en daarna poets-bam-klaar bent. Voor de rest van je leven. Nee. Kilo’s verlies je door minder te eten dan je verbruikt en kilo’s hou je eraf door dit slim aan te pakken. Dit is iets anders. Ik kan namelijk ook dik worden van te veel broccoli.

De bedoeling is aan mezelf te bewijzen dat ik dit kan. Te bewijzen dat ik me beter voel met minder zooi en dat vreetbuien voor gekkies zijn. De bedoeling is ook dat de vakantiesfeer, de zomer met haar lange avonden, ook lekker is zonder zooi.

De bedoeling is dus eigenlijk dat ik over vier weken een beter mens ben.

Op Instagram zal ik dagelijks ouwehoeren over mijn #lifegoals en #fitgirlproblems, zoals ik altijd doe… Daar kun je dus terecht voor dagelijkse informatie.

Help je me mee? Of beter nog dóé je mee?

 

2 Comments

 • judithjansen89@hotmail.com' Judith schreef:

  Komt goed! Met de juiste mindset ben je al een heel eind. Zo heb ik ook van de één op de andere dag besloten niet meer te snoepen, en tadaaa, dat lukt tot nu toe prima (vanaf eind april). En ja, dat houd ook in gebakjes/saucijzenbroodjes afslaan op het werk wanneer iemand jarig is en niet mee-eten uit die ‘huuuuge’ snoeppot! Good luck, gaat je lukken!

  • Ingèr schreef:

   Wat goed Judith! Nu weet ik zeker dat het me moet lukken! Vandaag was er iemand jarig en gelukkig heb ik nooit zo’n moeite met gebak op het werk, dus ik kom er wel! Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *