GYMNIUS: Sitting is killing deel 1

Wist je dat ook wij fitties en gymnius to be-ers, erg veel (stil)zitten? In de auto, de bus, op school, kantoor en thuis, op de bank. Dat we zittend wachten, zittend leren en zittend werken? Dat we zittend leven… 

Dat we het liefst zo dicht mogelijk bij de ingang parkeren, en liever langer naar een plekje zoeken, dan verder lopen. Dat we klagen als we niet kunnen zitten in de te drukke treinen en bussen. Ik ben hier zelf hartstikke schuldig aan.

guilty - Sitting is killing

Bron : We Heart it

Het klinkt misschien onbenullig, maar tel het maar eens op: al die uren op school, op je werk en thuis op de bank…

Al met al is ‘t nogal wat. Sinds ik meer weet over zitten, heb ik mijn bureaustoel verruild voor een stuiter-gym-bal, gekregen van Studion. (LIKE) Beter voor mijn energieniveau binnen de kantoor politiek. Ik wandel af en toe in mijn pauzes, ook al voel ik me dan zo’n bejaarde die een frisse neus wil halen. En waar ik het meest trots op ben: ik ga zo vaak als ik kan op de fiets naar mijn werk, met maar liefst 28 km op de teller aan het einde van de dag.

Ik kwam voor ‘t eerst in aanraking met het onderwerp ‘Sitting is Killing’ op the office, anders had ik er waarschijnlijk nooit naar gekeken. Uitspraken als ‘je gaat eerder dood als’ neem ik normaal gesproken ook niet serieus. Maar zodra je praat over de afnemende activiteit in spieren en vooral een vertraagde vetverbranding heb je m’n volledige aandacht.

‘Your body goes into meltdown, as soon as you sit down.’

Zitbal Gymbal

Stuiterbalstoel

Klinkt eng hè? Maar wist je ook dat je met een kleine wandeling naar je collega’s in het kantoor naast je drie tot vijf keer meer calorieën verbrandt, dan wanneer je blijft zitten en ze eventjes belt.

Vertel eens, hoeveel zit jij?

Op 12 december is Arto Pesola, auteur van het boek Sitting is Killing,  in Nederland. Wil jij, net als wij, naar zijn workshop? Kijk dan snel hier voor meer informatie! Met de kortingscode ‘LAPTTOBE15’ kun je gebruik maken van onze korting! Ga je met ons mee? 

 

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *