Mijn health check: meer ontspannen

Health check

Ontspanning is een groot woord, hartstikke vaag en persoonlijk ook, maar sinds ik ondernemer ben, is het enorm belangrijk voor me geworden. Eerst dacht ik er niet eens over na, nu smacht ik ernaar. En, ik kreeg zelfs het (dringende) advies door een health check om het te leren.

Hier begon het

Toen ik eenmaal doorhad dat hard werken leuk was, heb ik het nooit meer anders gedaan. Sporten werd ontspanning en ik kon ook heus wel een hele zondag niks doen, maar iets met go hard or go home spookte continu door m’n hoofd. Nog steeds. Iedere workout moet ik zweten, het liefst stuk gaan en krachttraining combineren met conditiewerk en plyo oefeningen. Dat dat niet altijd lukt, geef ik eerlijk toe, maar die drang ernaar is er wel. En misschien is dát het juist.

Soms word ik ook boos als ik ‘te veel’ heb geslapen. Sinds ik ondernemer ben, kan ik opeens weer uitslapen en snooze ik zelfs weer. ‘Slaat he-le-maal nergens op’, zeg ik dan.

Snap je die frustratie?  

2017-07-08 15.19.45-2

Mijn health check bij Refleqt

Ik reisde naar Haarlem om bij dokter Franca in de stoel te gaan zitten en gekeurd te worden. Althans zo stelde ik me dat voor nadat ik de uitnodiging kreeg. Het werd een lang gesprek met heel veel tips en info over verbeterpunten. De health check was rete-interessant en veel meer dan ik me voorstelde. Na een uitgebreide intake, gingen we aan de slag met pleisters op mijn hoofd en moest ik mijn blote voeten op de platen zetten. Terwijl mijn mijn lijf werd gescand, mocht ik niet praten.

Oke dit klinkt enger dan het is, want je voelt er niks van. Maar het is vooral Franca’s kennis gecombineerd met heel veel ervaring die het voor iedereen interessant maakt. Want, waarom gaan we om de 6 weken naar de kapper en laten we onze auto jaarlijks keuren, maar gaan we pas naar de dokter bij klachten?

Preventie of bestrijding

In mijn beleving doen (de meeste) huisartsen hun best om je klachten te bestrijden en zien veel mensen orthomoleculaire geneeskunde nog steeds als zwaar alternatief. En om weer even terug te gaan naar APK, waarom keuren we onze auto wel en pakken we kleine verbeterpuntjes aan, maar doen we voor ons lijf alleen het ‘nodige’. Waarom checken we niet even of er iets aan het slijten is in ons lijf of dat er iets is wat aandacht nodig heeft? Waarom is onze gezondheid alleen meetbaar via klachten?

De uitkomst

Ik heb een geschiedenis aan buikpijnen en dat vertelde ik Franca, daarnaast speelde vermoeidheid de laatste tijd ook een rol en was ik benieuwd waar dat aan kon liggen. Met alleen al de health check vonden we een paar verbeterpunten op het gebied van stresshormonen en voedingstekorten. Zo legde ze me uit dat er mogelijk een tekort is aan Jodium en probiotica in mijn lichaam en is er sprake van insuline resistentie. De scan gaf zelfs een seintje dat het deel van mijn hersenen wat de concentratie regelt, niet helemaal in orde is. DUH! Vanuit daar kwam dus ook het advies om beter en vaker écht te ontspannen vandaan. Mijn eigen lijf geeft het aan!

Al met al is er genoeg werk aan de winkel en ben ik heel benieuwd naar de herkeuring over een paar maanden én hoe de verbeteringen ondertussen voel- en zichtbaar worden. Aanstaande vrijdag ga ik er ook heen, maar dan voor iets anders!

Zoals altijd: ik hou jullie op de hoogte.

 

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *