#11 Hee zus: Vroeger

Hee zus,

Ik las een artikel over ruziënde zusjes. Ruzie over barbies, poppen en imago. Er was een tijd dat wij ook minder lieve brieven naar elkaar schreven en elkaar lieten huilen, maar niet van blijdschap of gemis.

Jij was slim, ik sterk. Net ietsje groter ook. Jij was gemeen, ik sloeg, jij beet, ik sloeg gewoon weer. Jij huilde en ik had ‘t gedaan. Jij was schattig, ik een wildbras.

Jij was altijd boos dat we tegelijkertijd moesten slapen, terwijl jij ouder en al, eigenlijk écht niet zonder slaap kon. Je voelde je hetzelfde behandeld, maar jij was ouder. Elf maanden maar liefst.

Ik herinner me een tijd waarin wij niet zo zoet en lief waren als we nu zijn. Dat we ruzie maakte om Betty en ieder de helft kreeg om te poetsen. Dat ik jaloers was toen jij eerder gallopeerde tijdens onze eerste manegelessen en ik vervolgens kei hard m’n veel te grote smoeltje viel omdat ik ook wilde. Ik hoor je nóg lachen.

Dat we ruzie maakten om de hoeveelheid zakgeld, gele opblaasmeubelen en jouw verstopte snoeppot. Tv programma’s, ook zoiets. TMF of Nickelodeon.

Maar Ik herinner me ook dat we ondanks ruzietjes over de afstandsbediening tóch altijd samen waren. We deelden Duo Penotti, onze grote liefde. Wit van jou, bruin van mij.

Wij mogen echt niet klagen lieve zus. Ik had altijd jou en Rome of geen Rome, ik heb je nog steeds. Jij brengt me naar de mooiste plekjes, drukt me met de neus op de kei harde feiten en eet mijn witte deel van de duo penotti op.

Ik ben bijna net zo dol op je als op dat bruine deel Duo Penotti. Dat je het even weet.

2013-02-19 19.15.24

Hier had Betty last van haar Punk periode. (en wij van een slechte t-shirt dag)

2015-04-11 21.44.35

Hebben? Te koop bij: www.bertsieraden.nl

2013-12-10 10.30.55

Moeders wilde een politiek correct portret, maar kreeg twee debielenjong

 

Hahaha! Ik lach hardop om je eerste galopje. Ik kan het beeld zó terug halen. Boer Geert moest meelopen, het beest ging bokken en boem, hoefijzer op je rug. 

Je liet me altijd lachen toen je klein was omdat je overal schijt aan had.  Daar heb je soms nog steeds last van. Vroeger als je in de boom aan het klimmen was, opa’s kraai op je arm had of op je kleine keybordje aan het spelen was. Want ja, er was een moment dat je dacht dat het erg mooi klonk…

Ik was vroeger jaloers op je dat je altijd bij papa en mama mocht slapen, totdat ik erachter kwam dat je naast hun bed op de grond lag. Ik heb het ook geprobeerd, maar nee, laat mij maar in mijn eigen bed liggen.

Mijn eigen snoeppot die kan ik mij ook nog goed herinneren, verstopt achter mijn opblaasbare meubelen. Wat waren die dingen eigenlijk lelijk zeg. 

Delen was niet ons sterkste punt vroeger. Nu gaat dat stukken beter, toch? We zijn nu co-parents van een aantal schoenen, soms zelfs kleding en vaker delen we snoep. Bevalt me goed, vooral het delen van de kosten. 

Ik heb je vanaf dat je geboren bent. Toen was er een verschil in grootte. En eetlust, en interesses. Nu zijn we bijna hetzelfde, helpen elkaar en delen dezelfde visie. Die we hier delen, op about to be. 

Ik ben ook blij dat jij mijn zussie bent.

Mi piaci molto.

 

f10e11438ef86da9e3177ed7c936e8b5

2 Comments

  • cajjansen@gmail.com' Cees en Elly schreef:

    Beste Britt, tegen de tijd dat je weer naar huis komt, wil een keer voor jullie gezinnetje heerlijke kipvleugeltjes grillen in heerlijke honing/cajun marinade, als je dat wilt tenminste, dus laat maar weten wanneer jullie allemaal weer thuis zijn.
    Veul plezier war.
    gr. de Jansjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *